POČINJE "RAT" ZA SVAKOG GOSTA NA JADRANU: Crnogorci spremaju iznenađenje u vezi sa PCR testiranjem

Ovakav prijedlog privukao bi turiste iz zemalja iz kojih mogu da putuju u Crnu Goru.

  • Ekonomija

  • 09. Apr. 2021  09. Apr. 2021

  • 0

- Procjene za turističku sezonu u Crnoj Gori je skoro nemoguće dati - kazao je za „Pobjedu“ predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik "Montenegro starsa" Žarko Radulović. Njegov je prijedlog da se, ako sezone uopšte bude, za turiste smanji cijena PCR testa, jer na taj način neće morati 14 dana u izolaciju po povratku, već će obezbijediti dokaz da nisu zarazni, sve po prihvatljivim cijenama.

- Država treba da propiše cijene za te testove i za državnu i za privatne laboratorije i to bi bio još jedan način da se privuku turisti – rekao je Radulović i dodao da bi se i crnogorska država mogla uključiti u finansiranje tog projekta, jer bi joj se svaki cent vratio kroz turizam.

- E, to bi bio dobar potez, jer test ne bi koštao 80 eura nego da bude značajno manje. Laboratorije ne bi bile u minusu, već bi umjereno zarađivale – ocijenio je Radulović.

Za uspješnost sezone i privlačenje turista nije samo dovoljna oznaka "Safe travels", koju mnogi hoteli u Crnoj Gori imaju. Ovakav prijedlog bi privukao turiste iz zemalja iz kojih mogu da putuju u Crnu Goru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...