SKORO KAO RUČAK: Krem-supa od šparoga po receptu Jamieja Olivera

Recept prenosimo sa stranice Gastro.24sata.hr.

  • Gastro

  • 09. Apr. 2021  09. Apr. 2021

  • 0

Sezona je šparoga i svima nam je potrebna inspiracija za jela u kojima su upravo one glavna zvijezda. Jedan od odličnih načina za uživanje u svježim šparogama je i kremasta juha koju možeš pripremiti za ručak ili večeru.

Za pripremu ove zdrave i ukusne krem juhe nije potrebno nikakvo posebno umijeće, već malo truda i stručak zelenih šparoga, celer, luk, poriluk i maslinovo ulje.

Ako si u žurbi, juhu možeš poslužiti uz kiselo vrhnje, a Jamie Oliver predlaže poširana jaja i prepečeni kruh.

SASTOJCI:

Za 8 porcija

800 g šparoga (tvrdi dio odstrani, a upotrijebi samo mekane dijelove)

maslinovo ulje

2 srednje bijela luka, oguljena i nasjeckana

2 štapića celera, nasjeckana

2 poriluka, očišćena i nasjeckana

2 litre povrtnog ili pilećeg temeljca

sol

crni papar

Prilog:

10 jaja iz slobodnog uzgoja

8 kriški ciabatte

1 žlica maslaca

ekstra djevičansko maslinovo ulje

PRIPREMA:

1. Luk, celer i poriluk nareži na sitne komadiće te ih proprži na maslinovom ulju na laganoj vatri.

2. Vrhove šparoga odreži i ostavi sa strane, a ostale dijelove nasjeckaj na veće komade te ih dodaj preostalom povrću i sve zalij temeljcem.

3. Kuhaj poklopljeno 20 minuta, a zatim izmiksaj štapnim mikserom (ili u blenderu).

4. Vrati juhu opet na štednjak, posoli ju i popari po ukusu, dodaj vrhove šparoga te kuhaj dok vrhovi ne omekšaju.

5. U međuvremenu kruh prepeci na tavi ili u tosteru.

6. Za poširana jaja, zakuhaj vodu u većoj posudi.

7. Kada voda zavrije, razbij jaja direktno u vodu i kuhaj ih oko dvije minute. Izvadi jaja na tanjur, posoli ih i popapri.

8. Juhu serviraj u tanjure ili zdjelice, povrh stavi poširano jaje i prepečeni kruh te dekoriraj s malo maslinovog ulja.

Prijatno!:)         

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...