AKO ĆETE PUT DEŽELE: Ublažavanje mjera za ulazak u Sloveniju

U tu grupu spadaju akreditovani novinari.

  • Društvo

  • 10. Apr. 2021  10. Apr. 2021

  • 0

Vlada u Ljubljani proširila je listu lica koja ne moraju u karantin i nisu u obavezi da pokažu negativan rezultat PCR testa pri ulasku u Sloveniju, prenosi Tanjug.

U tu grupu spadaju akreditovani novinari i osobe koje dolaze u Sloveniju iz hitnih razloga i ne planiraju da borave duže od 12 sati, a rezultati testiranja obavljenih u Velikoj Britaniji i SAD-u od sada će se tretirati kao validni na slovenskim graničnim prijelazima, prenijela je STA.

Pored toga, strani radnici i osobe koje obavljaju poslove u pograničnim područjima izvan Slovenije, neće morati da idu u karantin ukoliko pokažu nagativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa ne stariji od sedam dana pod uslovom da se vraćaju u Sloveniju u roku od pet dana.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...