"EKOLOŠKI USTANAK" U BEOGRADU: Legendarni Cane iz "Partibrejkersa" poručio...

...da "bez vode nema slobode".

  • Show

  • 10. Apr. 2021  10. Apr. 2021

  • 0

U Beogradu je, ispred Skupštine Srbije, počeo protest pod sloganom “Ekološki ustanak”. U organizaciji skupa učestvuju brojni ekološki, građanski pokreti koji traže zaštitu prava na zdrav zrak, vodu i zemlju, prenosi portal Nova.rs.

Organizatori upućuju apel da se poštuju epidemiološke mjere. Jedan od govornika na protestu bio je i Zoran Kostić Cane iz grupe "Patribrejkers".

“Moja savest i ljubav prema zemlji me tera da kažem da smo u velikom bedaku. Zbog neke provozije i vizije, mi postajemo građani drugog reda. Bez vode nema slobode, a ona se truje non-stop.

Bez zemlje nema hrane, bez vazduha nema života. Hoću da vas podsetim da to sve odlazi od nas zbog nekog profita i neke nesvesnosti. Seče se grana na kojoj sedimo. Ovo nema veze sa politikom, to ima više veze s opstankom čoveka na ovim prostorima, s generacijama koje dolaze posle nas”, rekao je on na protestu.

“Kukavičluk poručuje da neko o nama odlučuje, a to nije tačno. Mi odlučujemo o ovoj zemlji. Nemamo drugu zemlju. Ovo je naša dimenzija”, dodao je on.

“Nemojmo da dozvolimo da nam se deca rađaju bolesna i da nam kradu zemlju. Ovo je naša zemlja, jedina koju imamo”, zaključio je on.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...