DODIK GDJE GOD STIGNE OBEĆAVA MILIONE: U Prijedoru najavio… (VIDEO)

...niz kapitalnih projekata, poput zaštite od visokih voda, vrijedne 15 miliona КM, pomoći privredi od 10 miliona КM...

  • Društvo

  • 10. Apr. 2021  10. Apr. 2021

  • 1

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je niz kapitalnih projekata u Prijedoru, poput zaštite od visokih voda, vrijedne 15 miliona КM, pomoći privredi od 10 miliona КM, rekonstrukcije bolnice te podrške izgradnji industrijskih zona od 800.000 КM.

Dodik je najavio i rekonstrukciju željezničke pruge Prijedor – Ljubija, koja je preduslov za eksploataciju rude, od koje grad nije imao ništa u proteklih 10-15 godina.

"Drago mi je da Prijedor ima stabilnu političku, odnosno skupštinsku strukturu. Agilnost Gradske uprave već se osjetila u ovom vremenu. Želim da gradonačelniku i njegovom timu čestitam na predanosti i posvećenosti", rekao je Dodik novinarima u Prijedoru nakon sastanka s gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem i njegovim saradnicima.

On je naveo da će u naredne dvije godine biti uloženo 15 miliona КM u trajno i kompletno rješavanje problema visokih voda, da nijedno naselje ne bude ugroženo kao do sada. Dodao je da će period realizacije zavisiti od agilnosti stručnih službi koje rade na tome.

Dodik je naveo da će Prijedor dobiti rekonstruisanu bolnicu s izgrađenim novim aneksima, a ako bude neophodno, i s potpuno novom opremom.

"Ono što se otvara u perspektivi su i rudna nalazišta u Ljubiji i danas je ministar saobraćaja dobio zadatak da se uđe u projekt izgradnje i modernizacije stare urušene pruge od Prijedora do Ljubije, a ambiciozni plan izgradnje industrijskih zona sa 800.000 КM biće podržan iz Ministarstva finansija", istaknuo je Dodik.

On je najavio i 10 miliona КM podrške privredi u vrijeme Covida, prije svega za mala i srednja preduzeća, a grad i privreda treba da naprave spisak potreba i upute Кompenzacionom fondu.

Dodik smatra da je vrijeme za prodore u Prijedoru, a ozbiljnu i veliku promjenu napravit će i autoput Prijedor - Banja Luka. Naglasio je da bi ta dionica mogla biti gotova u narednih pet ili šest godina, a vezat će se i za autoput Banja Luka - Beograd.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je da ova posjeta predstavlja jasan znak da su Vlada i rukovodstvo Republike Srpske opredijeljeni da Prijedor funkcioniše na najbolji mogući način i da završi sve ono što je neophodno u narednom periodu.

"Vlada i srpski član Predsjedništva će stajati iza onih projekata koje grad bude radio i planirao, ali da prvo grad uradi sve što je neophodno, od projektovanja, eksproprijacije, a da zatim sa projektima idemo ka Vladi", dodao je Pavlović.

Sastanku su prisustvovali i ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić te direktor Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Davor Кostrešević.

(Srna) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...