POZITIVNO POSLOVANJE: Ovo je najtraženije zanimanje u Bosni i Hercegovini... (VIDEO)

Tokom prethodne godine, firme koje se bave isporukama pošiljki uglavnom su poslovale pozitivno.

  • Ekonomija

  • 11. Apr. 2021  11. Apr. 2021

  • 0

Prema podacima Agencije za rad i zapošljavanje BiH, u odnosu na veljaču prošle godine nezaposlenost u BiH je veća za skoro dva posto.

BHRT navodi kako je to posljedica smanjene ekonomske aktivnosti uslijed pandemije koronavirusa. Ipak, neka zanimanja su “procvjetala” u ovih godinu dana pandemije. Prema istraživanjima, najtraženija zanimanja su dostavljači, vozači, call-agenti, radnici u proizvodnji i programeri, ali i zanatlije.

Tokom prethodne godine, firme koje se bave isporukama pošiljki uglavnom su poslovale pozitivno. Povećana potreba za podrškom korisnicima putem telefona i online izmijenila je tržište rada, pa su neki poslovi doživjeli transformaciju u online sferu.

Povećanje broja zaposlenih u lipnju 2020. godine u odnosu na prosjek 2019. godine zabilježen je u djelatnosti informacija i komunikacija i to za 3,2 posto, što potvrđuje podatke o ubrzanoj digitalizaciji poslovnih procesa u skoro svim oblastima i povećanoj potražnji za informatičkim uslugama.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...