TUŽNE VIJESTI IZ SRBIJE: Preminuo je čuveni muzičar Zoran Simjanović

Zoran Simjanović, jedan od najpoznatijih kompozitora, preminuo je danas u 74. godini, saopštilo je Udruženje kompozitora Srbije.

  • Kultura

  • 11. Apr. 2021  11. Apr. 2021

  • 0

Zoran Simjanović bio je jedan od najplodnijih muzičkih stvaralaca na ovim prostorima.

Rođen je u Beogradu 1946. godine, gde je završio Muzičku akademiju. Prije šest decenija bio je član sastava koji su važili za pionire rock and rolla na ovim prostorima – “Elipse” i “Siluete”.

Nakon toga posvećuje se komponovanju i jedan je od najznačajnijih filmskih kompozitora na ovim prostorima. Potpisao je muziku za “Grlom u jagode”, “Miris poljskog cveća”, “Specijalno vaspitanje”…

Bio je profesor na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...