OBJAVLJENA DUGOROČNA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim sedmicama

Prognozira se pretežno oblačno s kišom i susnježicom. U višim područjima i u Krajini moguć je i snijeg. U Hercegovini djelimično sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

  • Vijesti

  • 12. Apr. 2021  12. Apr. 2021

  • 0

Dok se u centralnim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine sagledavaju eventualne štete u voćnjacima nakon prošlosedmičnih mrazeva, ni u sedmici pred nama ne očekuje se stabilizacija vremenskih prilika. Objavljena je dugoročna prognoza za naredne sedmice.

Prognozira se pretežno oblačno s kišom i susnježicom. U višim područjima i u Krajini moguć je i snijeg. U Hercegovini djelimično sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 1°C do 5°C u Bosni, na jugu zemlje do 8°C. Najviše dnevne temperature između 10°C i 16°C, u Hercegovini do 18°C. Od srijede do subote (14. - 17. aprila) u Bosni jutarnje temperature između -4°C do 1°C.

U periodu od 19. aprila do kraja prognoziranog perioda, prema raspoloživim prognostičkim modelima, prognozira se pretežno nestabilno vrijeme s kišom. Snijeg je moguć samo na visokim planinama. Temperature zraka u blagom porastu.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 2°C i 7°C u Bosni, do 10°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 11°C i 16°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...