AKO WHATSAPP PREBACUJETE NA NOVI IPHONE: Obavezno napravite ovo...

Prebacivanje podataka na novi uređaj u pravilu bi trebalo proći bez poteškoća - osim ako koristite WhatsApp, koji, prema izvoru, jedan bug nije ispravio već godinama.

  • HiTec

  • 12. Apr. 2021  12. Apr. 2021

  • 0

Ako ste kupili novi iPhone i na njega sa starog planirate prebaciti podatke, pazite na jedan vrlo važan potez. Umjesto da se oslanjate na pohranu podataka na oblak koja je dostupna unutar same aplikacije, bolje bi bilo da napravite cjelovitu pohranu podataka na iCloud i nakon toga je "povučete" na novi uređaj tokom prvog pokretanja uređaja.

Ovim ćete, objašnjava "WABetaInfo" na Twitteru, izbjeći potencijalni bug koji bi mogao uzrokovati gubitak multimedijskih datoteka.

Da biste izbjegli potencijalni gubitak dragocjenih datoteka, samo napravite cjelovitu sigurnosnu kopiju na starom iPhoneu, pokrenite novi uređaj i izaberite sigurnosnu kopiju koju ste upravo napravili.

(SB/Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...