OTKRILI SVIJETU: Ovo je novi Citroen C5 X (VIDEO)

Tekst prenosimo sa stranice "Index Auto" zagrebačkog portala Index.hr.

  • Auto

  • 12. Apr. 2021  12. Apr. 2021

  • 0

Citroen je danas svijetu otkrio novi C5 X, duhovnog nasljednika poznatih francuskih krstarica. 

U Citroenu su oduvijek znali vješto kombinirati i poigravati se nekim automobilskim dogmama pa su tako i sada odlučili ponuditi nešto novo. Kao što su već jednom francuski proizvođači ponudili peta vrata u luksuznom segmentu, tako su sada odlučili ponuditi kombinaciju limuzine, karavana i SUV-a. 

Novi C5 je dobio X u imenu, a to nema veze s paketima opreme koje su nekad nosili Citroenovi modeli. X je ovdje kao poveznica s konceptom CXperience. Dugačak 4805 mm, širok 1865 mm i visok 1485 mm, C5 X s punim plućima ulazi u D segment.

Kao što smo već najavljivali, model donosi i poveznicu s manjim X4. To su svjetla, odnosno svjetlosni potpis u obliku slova V sprijeda i straga koji je predstavljen upravo na novom C4.

S novim modelom Citroen nastavlja sa svojom idejom pružanja izvanserijske udobnosti. I dok ostali modeli u gami nude Advanced Comfort sjedala, ovdje ovo ime prvi put donosi aktivni ovjes. Tri moguća načina upravljanja ovjesom pojačavaju radnu učinkovitost progresivnih hidrauličkih graničnika dodatnim otpuštanjem ovjesa u vožnji kako bi se stvorio dojam "lebdenja" iznad ceste i pružila deset puta veća učinkovitost, posebno u zavojima, ističu u francuskoj tvrtki.

Obilje komfora potvrđuje i prtljažnik skriven iza petih vrata koji guta čak 545 litara, odnosno preko 1.6 kubika s preklopljenim naslonom. 2785 mm razmaka između osovina jamstvo su prvoklasnog komfora na kakav smo navikli u Citroenu. 

Naravno, iz "double chevrona" nude moderne tehnologije u vidu proširenog head-up zaslona, sustava za pomoć u vožnji koji uvodi poluautonomnu vožnju (2. Razina) te potpuno novog komunikacijskog sučelja s dodirnim zaslonom od 12" s funkcijom prepoznavanja govora. 

U ponudi motora glavnu riječ ima plug-in kombinacija s 225 KS i 50 km električnog dosega. Na struju vodi do 135 km/h, a kao i kod drugih modela tvrtke, kombinira 1.6 turbobenzinac s elektromotorom.

C5 X bit će dostupan u izvedbama s benzinskim ili plug-in motorom, a počet će se prodavati na hrvatskom tržištu krajem ove godine. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...