SKANDAL KOJI SE KRIJE: U Domu zdravlja propalo više od 1.300 doza vakcina protiv koronavirusa?

Rukovodstvo prijedorskog Doma zdravlja krije koliko je tačno propalo doza za revakcinaciju protiv koronavirusa starijih od 65 godina, ali se, prema dostupnim podacima, može pretpostaviti da je taj broj veći od 1.300 doza.

  • Hronika

  • 13. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 1

Portal "Srpskainfo" objavio je ranije da su Prijedorčani stariji od 65 godina, koji su jučer krenuli na revakcinaciju, vraćani iz Doma zdravlja uz obrazloženje da nema vakcina.

Rukovodstvo Doma zdravlja jučer se nije oglašavalo, ali su danas održali pres-konferenciju na kojoj su pokušali da umire građane.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor Slobodan Javor kratko je rekao da je jučer u jutarnjim satima obaviješten da je zbog nestanka struje u više navrata došlo do prekida hladnog lanca skladištenja vakcine.

"Zato smo privremeno obustavili davanje druge komponente 'Sputnjika V', naglašavam privremeno. Kada je u pitanju prekid hladnog lanca vakcine, želim da pojasnim našim građanima da je zbog nestanka električne energije u više navrata došlo do poremećaja u temperaturi u samom frižideru, odnosno zamrzivaču, u odnosu na temperaturu predviđenu za čuvanje vakcina", zaključio je Javor.

Budući da je jučer do 11 sati obavljana revakcinacija, nameće se pitanje da li su i te doze koje su primili Prijedorčani, bile iz istog zamrzivača.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...