EVO KAKO PRIPREMITI TOPU: Prvo i omiljeno jelo za iftar

Ovo kalorično jelo preporučuje se i za sehur, jer se pravi od jaja, a koja vjernicima mogu pomoći da lakše isposte naredni dan i da manje ogladne.

  • Jeste li znali

  • 13. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 0

Svi poznaju nekoliko načina pravljenja tope, ali uglavnom su sastojci kod svih isti: kajmak, maslac, maslo, različite vrste sira i jaje.

I sve to istopiti (kažu da se zbog glagola topiti i zove topa, op. pr.) na laganoj temperaturi.

OVO JE RECEPT ZA SARAJEVSKU TOPU:

Sastojci:

100 g slanog kajmaka

100 g kiselog vrhnja

50 g maslaca

1-2 jaja

Priprema:

1. U tavi rastopite kajmak, vrhnje i maslac.

2. Dodajte jaje ili dva i promiješajte.

Topu pripremite prije samog iftara ili sehura kako biste je pojeli toplu.

(Hayat.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...