TAKO JE AKO DOBRO ZAGRIJEŠ KLUPU: Historijski trenerski transfer u Bundesligi

Hütter s Eintrachtom ima ugovor do 2023. godine, ali s obzirom na klauzulu koju ima u svom ugovoru, na kraju je postignut dogovor da se raziđu na kraju sezone.

  • Sport

  • 13. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 0

Više nije tajna ko će od naredne sezone voditi Borussiju M’Gladbach.

Ovaj bundesligaš objavio je da je postigao dogovor s austrijskim stručnjakom Adijem Hütterom, koji trenutno vodi Eintracht iz Frankfurta.

Hütter s Eintrachtom ima ugovor do 2023. godine, ali s obzirom na klauzulu koju ima u svom ugovoru, na kraju je postignut dogovor da se raziđu na kraju sezone.

Za njegove papire Borussia M’Gladbach će na osnovu klauzula isplatiti Eintrachtu 7,5 miliona eura, a cifra može narasti i na 10 miliona ukoliko se klub plasira u Ligu prvaka.

To će, ujedno, biti i najveća odšteta za jednog trenera u historiji Bundeslige.

Na ovaj način Hütteru se isplatio sjajan rad na klupi Eintrachta, na koju je došao nakon što je Niko Kovač otišao u Bayern. Prije toga je vodio Young Boys, Salzburg, Grodig i Altach.

(Sportske.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...