BORENOVIĆ ZAGONETAN: "PDP spreman da predloži kandidata za..."

"...predsjednika RS-a." Da li je to možda on?

  • Politika

  • 13. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 0

"Partija demokratskog progresa spremna je da, uz podršku opozicionih stranaka, udruženja i pojedinaca, predloži kandidata za predsjednika RS-a na izborima 2022. godine", izjavio je predsjednik te stranke Branislav Borenović, prenosi Srna.

"Sastanak opozicije bi trebalo da bude naredne sedmice. Opozicija mora biti jedinstvena na opštim izborima naredne godine, jer nam mora biti cilj bolja i prosperitetnija RS", rekao je Borenović novinarima nakon sjednice Predsjedništva PDP-a u Banjoj Luci.

On je naveo da je Predsjedništvo PDP-a zaključilo da je neophodno usvojiti novi izborni zakon u BiH i da o zakonskim odredbama moraju razgovarati sve parlamentarne stranke.

Kada je riječ o vakcinaciji protiv koronavirusa, Borenović je rekao da Predsjedništvo PDP-a smatra da je potrebno učiniti sve kako bi proces bio ubrzan i efikasan.

Borenović je rekao i da Predsjedništvo PDP-a daje punu podršku djelovanju gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...