NIKOLAIDIS DECIDAN: "Samo POLITIČKI IDIOT može zagovarati podjelu BiH!"

Andrej Nikolaidis, crnogorski pisac i kolumnista, komentarisao je danas aktuelne teme u Crnoj Gori, ali i u regionu, sa posebnim aspektom na priču o raspadu BiH koja je u javnosti aktuelna u posljednja dva dana.

  • Društvo

  • 13. Apr. 2021  14. Apr. 2021

  • 0

Nikolaidis je kazao da je sama činjenica da neko, možda, u EU razmišlja o raspadu BiH zapravo jedno pljuvanje u lice svim žrtvama rata i genocida.

- Sama činjenica da neko u Evropskoj uniji razmišlja o razgradnji Bosne i Hercegovine je poniženje i pljuvanje na žrtve rata i genocida. Potpuna je katastrofa ako se neko u EU zalaže za prekrajanje granica na Balkanu, rekao je Nikolaidis u emisiji uživo na Facebooku koju su realizovali Incijativa mladih za ljudska prava u Srbiji, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Forum ZFD iz Beograda.

Dodao je da bi takva vrsta podjele dovela do toga da bi Bošnjaci i Crnogorci bili pretvoreni u "Palestince i Kurde", kazavši da samo politički idiot može zagovarati takvo nešto.

Nikolaidis je rekao kako je realno da u regiji Zapadnog Balkana dođe do većeg angažovanja od strane Sjedinjenih Američkih država.

Na pitanje o genocidu u Srebrenici, Nikolaidis je naveo da to nije nikakav incident, nego planirani zločin koji je počeo 1992. u Prijedoru, a završio 1995. u Srebrenici.

O negiranju genocida od strane crnogorskog ministra Vladimira Leposavića, Nikolaidis tvrdi da uopšte nije iznenađen takvom retorikom

- Kako neko može biti iznenađen njegovim izjavam? S obzirom na background gospodina Leposavića. Ta vlada je formirana u manastiru, a formirao ju je pokojni mitropolit Amfilohije. Dakle, Leposavića je za ministra pravde izabrao lično Amfilohije, koji je bio zaštitnik ratnih zločinaca. Logično je bilo da će Leposavić nastaviti tamo gdje je njegov mentor stao, zaključio je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...