BESTIDNO PRAVDANJE MINISTRICE TURKOVIĆ: Pratnja jeste pravo, ali ne i obaveza, primjer bi joj mogla dati Angela Merkel, koja svoje obezbjeđenje NE TRETIRA kao sluge...

Ministrica Turković trebala bi da zna da u EU, kojoj težimo, premijeri i ministri, također, imaju privilegije i pratnju, ali je ne zloupotrebljavaju, a naročito se ne pravdaju "bezobraznim" razlozima, koristeći pratnju i državne automobile za kupovinu jaja i toalet-papira.

  • Vijesti

  • 13. Apr. 2021  14. Apr. 2021

  • 4

Nakon što su objavljene fotografije ministrice vanjskih poslova Bisere Turković kako odlazi u prodavnicu uz službenu pratnju reagovala je i ona sama kazavši da to nije uradila zato što želi nego zato što mora.

Po komentarima ispod objavljenih fotografija ministrice Turković koja u nabavku ide službenim automobilima vidi se da je javnost ljuta zbog ovakvog čina. Turković ističe da to nije mogla izbjeći jer je po zakonu obavezna pratnja.

"Večeras me neko uslikao kako kupujem namirnice u Bingu i to objavio na društvenim mrežama, tobože da me kompromitira. Vjerovali ili ne, zamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH moraju biti pod službenom pratnjom 24 sata, pa i onda kada obavljaju privatne obaveze", napisala je ona.

Dalje dodaje kako bi i njoj bilo draže kupovinu obaviti "u miru s porodicom za vikend" nego ovako u posljednji trenutak "nakon dugog radnog dana".

"Ali, mora se brinuti i o porodici i domaćinstvu, posebno u ovo vrijeme ramazana", zaključila je ona.

Ministrica Turković, po zakonu ima pravo na pratnju, ali ne i obavezu. U svakom momentu, prilikom i nakon preuzimanja dužnosti dopredsjedavajuće Vijeća ministara BiH, ona se mogla odreći 24-satne pratnje.

Naravno, pratnja je mnogim funkcionerima potrebna u velikom dijelu dana, no u kupovini namirnica nije, s obzirom na to da posao obezbjeđenja nije nošenje kesa nego sigurnost.

Ministrica Turković bi trebala da zna da u EU, kojoj težimo, premijeri i ministri također imaju privilegije i pratnju, ali je ne zloupotrebljavaju, a naročito se ne pravdaju "bezobraznim" razlozima, koristeći pratnju i državne automobile za kupovinu jaja i toalet papira.

Najbolji primjer ministrici Turković mogla bi dati najmoćnija žena Evrope Angela Merkel. Njemačkoj kancelarki, nakon kupovine u marketu, diskretna pratnja ne nosi kese, jer ih ona ne tretira kao svoje sluge.

(SB)

alt

altAngela Merkel u kupovini u Berlinu

 

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...