NIKO NE VJERUJE DA JE ZAGAZILA U SEDMU DECENIJU ŽIVOTA: Zgodna Amerikanka prije 50 godina bila je supermodel, a pogledajte kako danas izgleda

Uprkos svemu, na naslovnici časopisa "Sports Illustrated" pojavila se u 63. godini, zajedno s kćerima.

  • Show

  • 14. Apr. 2021  14. Apr. 2021

  • 0

Christie Brinkley tvrdi da je "starenje posljednja prepreka" koju želi prijeći,aktivnom borbom za nastavak karijere modela u sedamdesetim godinama. 

24sata

Foto: Instagram

Šezdestsedmogodišnja manekenka vidjela je kako se manekenski posao razvijao tokom njezine gotovo pet decenija duge karijere, ali insistira na tome da su predrasude na osnovu starosti i dalje problem u modnoj industriji.

24sata

Foto: Instagram  

- Žene mi kažu da se žele vidjeti tamo. Žele biti elegantne, ali ne žele izgledati kao da se previše trude. Žele biti zastupljene - izjavila je misleći na manekenke i modnu industriju.

- U ovoj sam industriji već 47 godina i ne mogu vam reći koliko je evoluirala, ali starenje je posljednja prepreka - objasnila je. 

24sata

Foto: Instagram

Uprkos tekućim problemima, Brinkley ostaje zaljubljena u svoj posao i očajnički želi nastaviti raditi.

- Premlada sam da ne bih radila. Volim svoj posao - rekla je za "The Times".

24sata

Foto: Instagram

Brinkley je podijelila da su joj jednom rekli da će njezina karijera biti gotova do 30. godine. Uprkos tome, na naslovnici časopisa "Sports Illustrated" pojavila se u 63. godini, zajedno s kćerima Sailor (22) i Alexom (35).

Snimanje je dogovoreno u jako kratkom roku, što je značilo da nije imala vremena za dijetu prije nego što se pojavila na snimanju sa svojim kćerima, piše "Toronto Sun".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...