DONESENA ODLUKA: Tužilaštvo BiH preuzelo slučaj ubistva Davida Dragičevića

David Dragičević nestao je 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije.

  • Društvo

  • 14. Apr. 2021  14. Apr. 2021

  • 0

Tužilaštvo BiH, nakon višegodišnjeg upornog insistiranja porodice Dragičević, kao i njihovog advokata Ifeta Ferageta, preuzelo je istragu u slučaju ubistva Davida Dragičevića, saopćeno je danas iz državnog Tužilaštva.

- Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, nakon razmatranja dostavljenih spisa iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske - Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala, donijelo je odluku o preuzimanju predmeta i radu na istima u Tužilaštvu BiH.

Preuzeti predmet Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka odnosi se na istragu krivičnog djela protiv života na štetu oštećenog Davida Dragičevića iz Banje Luke. Preuzeti predmet Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske odnosi se na više osoba zbog radnji protiv službene dužnosti koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela protiv života na štetu oštećenog Davida Dragičevića, kao i neprijavljivanje krivičnog djela i počinitelja te pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela. 

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine opredijeljeno je za rješavanje predmeta sistemske korupcije te jačanje vladavine prava i zaštitu prava oštećenih, zagarantiranih Ustavom BiH i Europskom konvencijom o ljudskim pravima - saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Kao što je poznato, David Dragičević nestao je 18. marta 2018. godine, a  njegovo tijelo je pronađeno 24. marta na ušću rijeke Crkvene u Vrbas u Banjoj Luci. Od tada traje borba njegovih roditelja da dokažu kako je njihovo dijete ubijeno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...