KAD VI, ONDA ĆEMO I MI: "Njemačka će se povući kad i SAD"

Ministrica odbrane njemačke Annegret Kramp Karrenbauer izjavila je da će se njemačke trupe povući iz Afganistana kad i američke snage.

  • Svijet

  • 14. Apr. 2021  14. Apr. 2021

  • 2

Ona je izrazila očekivanje da će na današnjoj, vanrednoj sednici NATO-a ovaj plan biti potvrđen.

Zvaničnici američke administracije najavili su da će predsjednik SAD-a Joe Biden danas objelodaniti planove o potpunom povlačenju američkih snaga iz Afganistana do 11. septembra ove godine, na 20. godišnjicu terorističkih napada na kule blizanke u New Yorku i na zgradu Pentagona.

Time bi bilo zatvoreno poglavlje američke historije o najdužem američkom ratu, iako kritičari upozoravaju da mir u Afganistanu nije siguran ni poslije dvije decenije sukoba, prenosi Reuters.

"Oduvijek smo govorili da ćemo sve raditi zajedno, pa to i činimo. To znači da će Njemačka, kao članica NATO-a, sinhronizovati svoje planove povlačenja iz Afganistana sa SAD-om", poručila je Annegret Kramp Karrenbauer.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...