STIŽE MASIVNA NADOGRADNJA ZA PLAYSTATION 5: Pogledajte šta donosi

Još nije poznato kada će doći dugo najavljivana mogućnost proširenja M.2 SSD-om za PS5.

  • HiTec

  • 14. Apr. 2021  14. Apr. 2021

  • 0

Sony je za 14. april pripremio prvu veliku nadogradnju za njihovu konzolu nove generacije. U igri je nekoliko jako dobrodošlih noviteta, uključujući i mogućnost gejmanja s vlasnicima PlayStationa 4

Sistemsku nadogradnju za PlayStation 5 najviše će zavoljeti korisnici kojima ponestaje mjesta na ugrađenom SSD-u.

Nadogradnja će dodati niz funkcija, od kojih je najzanimljivija mogućnost snimanja videoigara na USB. Za sad se ne može, prenosi "Engadget", igrati kao igre za PlayStation 4, a razlog je brzina USB zapremina koja je trenutno prilično niska.

Još nije poznato kada će doći dugo najavljivana mogućnost proširenja M.2 SSD-om za PS5.

Nadogradnja, također, olakšava igru s vašim prijateljima koji imaju PS4 uvođenjem Share Playja za obje generacije. Igrač PlayStationa 4 može gledati vaš PS5 zaslon i s vama igrati kooperativne igre.

Game Base će od sada olakšati brzo prebacivanje između prijatelja i družina, s time da je notifikacije moguće isključiti, a tu je i stišavanje glasnoće pojedinih igrača. Nadogradnje je moguće preuzeti unaprijed kako bi se igraču olakšalo brže vraćanje u igru, dok kolekciju igara od sada možemo i filtrirati.

Aplikacija PlayStation će, zaključuje izvor, dobiti nadogradnju koja će omogućiti spajanje na PS5, uspoređivanje trofeja i filtriranje naslova na PlayStation Storeu.

(SB/Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...