UEFA PRESUDILA CRVENOJ ZVEZDI: Oštra kazna za VRIJEĐANJE ZLATANA IBRAHIMOVIĆA! (VIDEO)

Svijet je obišao snimak u kome se čuje navijač Crvene zvezde kako vrijeđa Zlatana Ibrahimovića na nacionalnoj osnovi, dok ovaj mirno sjedi na tribini stadiona "Rajko Mitić" i posmatra prvu utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope.

  • Sport

  • 14. Apr. 2021  14. Apr. 2021

  • 0

I nije to bio jedini incident, UEFA-ini delegati uočili su još neke nedostatke u organizaciji tog susreta pa će Crvena zvezda naredne kvalifikacije za evropska takmičenja – skoro izvjesno za Ligu šampiona – početi pred praznim tribinama, prenosi "Mozzartsport".

Evropska kuća fudbala kaznila je, naime, Zvezdu sa dvije domaće utakmice bez prisustva navijača, s tim da je ova druga uslovna ako bi se izgred ponovio u narednih godinu dana.

Osnov za kaznu je rasističko ponašanje njenih navijača. Pod taj termin "rasističko ponašanje" UEFA svrstava i uvrede na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi.

Zlatan IbrahimovićZlatan Ibrahimović (Foto: Aleksandar Dimitrijević/RAS SRBIJA)

Na toj narednoj utakmici Zvezda će morati da igra sa parolom “#NoToRacism“ (Ne rasizmu) s UEFA-inim logom.

Dalje, zbog "provokativne poruke uvredljive sadržine", morat će da plati i novčanu kaznu od 25.000 eura, a još 5.000 će proslijediti na UEFA-in račun zbog kršenja sigurnosnih protokola tokom pandemije koronavirusa, jer su na utakmici prekršena pravila o prisustvu navijača, nije se poštovala socijalna distanca i nisu primijenjeni svi higijenski propisi.

Spomenutih 30.000 eura Zvezda će morati da plati u narednih 90 dana. Uslovna kazna važi do 13. aprila 2022.

(Blic.rs)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...