BIDEN IDE DO KRAJA: Američki predsjednik sprema novi težak udarac Rusiji...

Reuters prenosi kako će nove mjere svakako pogoršati ionako loše odnose između Washingtona i Moskve, koji su trenutno dodatno napeti i ruskim vojnim aktivnostima u blizini granice s Ukrajinom i na Krimu, ali i da u Rusiji spremno očekuju ovakav razvoj događaja.

  • Svijet

  • 15. Apr. 2021  15. Apr. 2021

  • 2

Očekuje se kako će Sjedinjene Američke Države danas uvesti nove sankcije Rusiji koje će se odnositi na nekoliko pojedinaca i institucija zbog navodnog miješanja u predsjedničke izbore i zlonamjerne cyber aktivnosti, rekli su Reutersu izvori koji su upoznati sa tim pitanjem, prenosi agencija Tanjug.

Reuters navodi kako je jedan neimenovani izvor potvrdio da će sankcije, u kojima se očekuje da će crna lista biti proširena na još 30 organizacija, pratiti i naredba o protjerivanju desetak ruskih zvaničnika iz SAD-a.

Prema drugom neimenovanom izvoru Reutersa, također se očekuje najava novih strogih mjera koje će biti usmjerenene na dug zemlje kroz ograničenja mogućnosti američkih finansijskih institucija da njime trguju.

Agencija navodi kako Bijela kuća, američki State Department i Ministarstvo finansija nisu još odgovorili na zahtjeve za komentar ovih navoda.

Predložen susret Bidena i Putina

Reuters prenosi kako će nove mjere svakako pogoršati ionako loše odnose između Washingtona i Moskve koji su trenutno dodatno napeti i ruskim vojnim aktivnostima u blizini granice sa Ukrajinom i na Krimu, ali i da u Rusiji spremno očekuju ovakav razvoj događaja.

„Neprijateljstvo i nepredvidivost američkih akcija primorava nas da budemo uvijek spremni za najgore scenarije“, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov novinarima prošle sedmice, predviđajući nove sankcije.

Reuters prenosi kako je američki predsjednik Joe Biden, tokom telefonskog razgovora sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom u utorak, predložio sastanak dva lidera „u trećoj zemlji“ na kome bi se pokušalo sa smanjivanjem tenzija i pronalaženju područja za saradnju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...