VUKANOVIĆ OTKRIVA: Kako Dodikov sin Igor rukovodi operacijom zaduženja Republike Srpske

Ključan posao za Igora obavljaju dvije osobe od njegovog povjerenja – advokat iz Bijeljine Miloš Stevanović i Dušan Mađid Pajić iz Beograda, koji nije poznat široj javnosti, a koji je vršio slične tajne operacije i transakcije za Božidara Đelića, bivšeg ministra finansija i potpredsjednika Vlade Srbije.

  • Ekonomija

  • 15. Apr. 2021  15. Apr. 2021

  • 0

Ministarstvo finansija Republike Srpske i ministarka Zora Vidović već duže vremena u strogoj tajnosti rade na novom zaduženju Srpske u inostranstvu preko Londonske berze.

Prema mojim saznanjima i pouzdanim informacijama iz Vlade i Ministarstva finansija Srpske, cijelom operacijom iz sjene rukovodi Igor Dodik, ili „Princ“ kako voli i traži da ga oslovljavaju podređeni u Partiji i institucijama. Strancima i potencijalnim „investitorima“ su već predati svi podaci, čak i najsitniji detalji o stanju finansija Srpske, zaduženju javnih preduzeća, opština, gradova..

Ključan posao za Igora obavljaju dvije osobe od njegovog povjerenja – advokat iz Bijeljine Miloš Stevanović i Dušan Mađid Pajić iz Beograda, koji nije poznat široj javnosti, a koji je vršio slične tajne operacije i transakcije za Božidara Đelića, bivšeg ministra finansija i potpredsjednika Vlade Srbije, piše Nebojša Vukanović na svom blogu.

Još uvijek nije poznato ko će biti „investitor“ i kupac obveznica Srpske, ali je njegova specifična oznaka, koju ne želim da otkrijem kako ne bi ugrozio izvor iz Vlade, jasno označava da će biti neko iz Sjedinjenih Američkih Država.

Godišnja kamatna stopa iznosiće čak 4,5%, kao da se uzima par hiljada maraka kredita a ne zadužuje za 350 000 000 evra, a razlog je loše ekonomsko i stanje finansija u Srpskoj. Vlada Republike Srpske je 26-og marta potpisala ekskluzivni Ugovor sa Sosijete ženeral bankom, koja je tim lider u ovom poslu, a koja je dobila monopol na bilo kakvo zaduženje Republike Srpske u narednih godinu dana.

To je veliki rizik za Republiku Srpsku jer „investitori“ sa kojima se pregovara mogu odustati a Sosijete ženeral banka ima ekskluzivitet na međunarodno zaduženje Srpske u narednih godinu dana.

Sve je, prema mojim saznanjima, počelo tako što je advokat Miloš Stevanović upoznao Dušana Mađida Pajića sa Igorom Dodikom, predložio ideju, a onda su počele da se prave kombinacije. Tajna operacija zaduženja Srpske traje već dugo vremena, a iako je bilo povoljnijih i manje rizičnih ponuda, one nisu prihvaćene sve dok se svi akteri nisu „namjestili“ i našli svoj interes u ovom poslu.

Ključni akteri treba da dobiju velike milionske provizije od troškova emisije obveznica kad Vlada završi cijelu operaciju. Tajni ugovori su spremni i biće protokolisani nakon parafiranja sporazuma i emisije obveznica, a između ostalih i sama ministarka finansija Zora Vidović, koja je na stalnoj vezi sa Igorom Dodikom, treba da dobije visoku proviziju i ogroman iznos novca jer nas zadužuje, vuče na dno u dužničko ropstvo.

Nešto manje od 700 miliona maraka koje treba da legnu na račune Vlade Republike Srpske kad se završi nepovoljna emisija obveznica, prije svega će se iskoristiti za kampanju i popravljanje imidža Dodika i vladajućeg SNSD-a u javnosti, povećanje plata radnicima u javnom sektoru pred Opšte izbore 2022. godine, koji su za njih biti ili ne biti.

Oko 2 miliona evra će biti iskorišteno za popravljanje gledanosti ATV-a i imidža čelnika režima na društvenim mrežama, zašto je angažovana firma iz Njemačke iza koje stoji Dejan Jocić, o čemu ću uskoro objaviti više detalja.

Cijeli narod i javnost treba da se dignu i pobune protiv ovog pogubnog i štetnog posla koji nas vuče u dužničko ropstvo i prijeti da u potpunosti uništi ionako krhknj, ranjene i razorene finansije Republike Srpske.

Sada je svima jasno da je nedavno po nalogu Uzurpatora mijenjan zakon i ponižena Narodna skupština Republike Srpske, koja više ne odlučuje o zaduženjima, upravo da bi se mogla izvesti ova i slične tajne operacije. Radi se o uzurpaciji i ukoliko se uskoro ne zaustavi spirala propadanja i razaranja, ne napravi zaokret i uspostavi vladavina prava i pravna država, od Republike Srpske će ostati samo ime i prazna opustošena ljuštura.

http://nebojsavukanovic.info/

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...