KONAČNO DOBRA VIJEST: BiH kupuje vakcine, poznato i od kojeg proizvođača

U pregovorima je učestvovalo i Ministarstvo civilnih poslova, a na isporuku ovih vakcina ne bi trebalo dugo čekati.

  • Vijesti

  • 16. Apr. 2021  16. Apr. 2021

  • 2

Na današnjoj telefonskoj sjednici Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dalo je saglasnost za kupovinu 200 hiljada "Pfizerovih" vakcina.

Naime, kako saznaje "Oslobođenje" od svojih izvora, članovi Predsjedništva BiH su, na incijativu Ministarstva vanjskih poslova, dali saglasnost za zaključivanje međunarodnog sporazuma o nabavci vakcina između Republike Austrije i Bosne i Hercegovine. 

Ovaj sporazum se odnosi na vakcine "Pfizer/BioNTech" te će, kako su kazali, 200 hiljada vakcina biti plaćeno sredstvima iz IPA fondova.

U pregovorima je učestvovalo i Ministarstvo civilnih poslova. Ono što je najbitnije, kako kažu, na isporuku ovih vakcina ne bi se trebalo dugo čekati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...