NOVI JAK POTRES U HRVATSKOJ: Građani javljaju - "Zatreslo je i zagrmjelo, trajalo je..."

Područje Banovine zatresao je nešto poslije 15.30 sati još jedan potres. Kako javlja EMSC, bio je jačine 3,4 po Richteru. Građani su na njihovoj aplikaciji pisali kako se zemljotres jako čuo, poput eksplozije.

  • Regija

  • 16. Apr. 2021  16. Apr. 2021

  • 0

Potres magnitude 3,4 po Richteru zatresao je u 15.37 sati okolicu Gline. Građani koji su ga osjetili, javljaju da je bio kratak, ali snažan.

Iako su prve informacije bile da se radi o potresu nešto slabije magnitude, EMSC je naknadno javio kako je potres bio jačine 3,4 po Richteru. 

- Puklo kao bomba - napisao je jedan od korisnika EMSC-ove aplikacije, a brojni građani s tog područja pišu kako se čuo glasan zvuk poput eksplozije. Kažu kako se treslo kratko, ali izrazito intenzivno.

- Čula se jaka eksplozija iz tla. 

- Zatreslo je i zagrmjelo, trajalo je pet-šest sekundi. 

(24sata.hr)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...