PROSTO NEVJEROVATNO: U BiH švercuje se i zemzem vodom (VIDEO)

"U zemzem vodi se krije hrana za gladne i lijek za bolesne", piše u jednom od hadisa božijeg poslanika Muhammeda, a. s.

  • Jeste li znali

  • 16. Apr. 2021  17. Apr. 2021

  • 0

U Zemzem vodi se krije hrana za gladne i lijek za bolesne, stoji u jednom od hadisa božjeg poslanika Muhammeda a.s. Prema podacima Uprave za razvoj izvoza Saudijske Arabije, Zemzem voda koja izvire u Mekki, svetom mjestu muslimana, prva je na listi proizvoda čiji je izvoz zabranjen. Zbog velike potražnje, voda se prodaje unutar Kraljevine, ali pod strogim nadzorom posebnog tijela zaduženog za pakovanje i distribuciju.

U Sarajevu, pravu Zemzem vodu, bar kako nam prodavači tvrde, možete kupiti za iznos od 5 do 40 KM, zavisno od željene količine. Pred kamere nisu htjeli, ali su nam rekli da se radi o polulegalnom uvozu iz Turske, izvještava O kanal.

Početkom ovog mjeseca, prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje, zabilježen je uvoz sedam pakovanja, odnosno jedna deklaracija sa opisom Zemzem voda.

Nije uredu ostvarivati ekstra profit na bilo kojem proizvodu, a naročito na prodaji Zemzema, kažu iz Islamske zajednice. Prema hadisu i vjerovanju, ta voda jeste lijek za sve bolesti ali to ne isključuje upotrebu klasične medicine, odnosno lijekova koje pripisuje struka. Zbog toga se ona ne smije zloupotrebljavati.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...