NA KRILIMA DIVA IZ ŽIVINICA: Senzacionalna pobjeda Portlanda, Nurkić jedan od junaka (VIDEO)

Portland Trail Blazersi upisali su veliku pobjedu nad San Antonio Spursima u borbi za play-offa, a naš Jusuf Nurkić bio je jedan od junaka pobjedničkog tima.

  • Sport

  • 17. Apr. 2021  17. Apr. 2021

  • 0

Trail Blazersi su pobijedili  sa 107:106, a uspjeli su nadoknaditi i zaostatak od 16 poena, i to bez svog najboljeg igrača Damiana Lillarda.

Nurkić je postigao jedan od ključnih poena na susretu. Zabio je za vodstvo od 97:95 te tako nagovijestio trijumf svog tima. Prije toga je ukrao i jednu loptu.

Bosanskohercegovački košarkaš proveo je na terenu 22 minute, a za taj period je zabio devet poena, imao šest skokova te ostvario četiri asistencije.

Blazersi su do pobjede stigli 22 sekunde prije kraja nakon što je odlučujući poen postigao Norman Powell, koji je odlično sarađivao s Nurkićem.

Inače, najefikasniji u pobjdničkom timu sa 29 poena bio je CJ McCollum, dok je spomenuti Powell meč okončao sa 22 poena. Kod gostiju se izdviojo DeMar DeRosan sa 26 poena. Jakob Poeltl je dodao 17.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...