TROFEJ ZA RASTANAK: Miralem Pjanić doznao sudbinu, hoće li se večeras radovati!?

Barcelona i Athletic Bilbao igraju večeras u Sevilli finale Kupa kralja.

  • Sport

  • 17. Apr. 2021  17. Apr. 2021

  • 0

Barcelona je klub s najviše titula u Kupu kralja, jer su ovo takmičenje uspjeli osvojiti čak 30 puta. Međutim, i Bilbao je sjajan u ovom takmičenju i nalazi se odmah iza Barcelone sa 23 titule.

Jasno je da je Barcelona veliki favorit u večerašnjoj utakmici koja se igra u Sevilli na stadionu La Cartuja i sigurno je da Ronald Koeman želi doći konačno do trofeja kako bi barem malo opravdao uloženo povjerenje kada je izabran za novog trenera.

Utakmica između Barcelone i Bilbaa igra se večeras od 21:30 sati, a španski mediji već špekulišu o tome kako će izgledati sastavi ovih timova.

Vjerovatni sastav Barcelone: Ter Stegen, Mingueza, Pique, Lenglet, Jordi Alba, Busquets, De Jong, Pedri, Dembele, Messi, Griezmann.

Vjerovatni sastav Athletic Bilbaa: Unai Simon, De Marcos, Yeray, Martinez, Yuri, Dani Garcia, Vesga, Berenguer, Muniain, Raul Garcia, Williams.

Za Barcelonu su dobre vijesti da bi se nakon povrede u tim trebao vratiti Gerard Pique i očekuje se da će zaigrati od prve minute. Međutim, čini se da Koeman još nije promijenio mišljenje o Miralemu Pjaniću i, kako stvari stoje, bh. veznjak će ponovo ostati na klupi.

Pjanić je posljednji put dobio minutažu još 10. marta u revanš-meču Lige prvaka protiv PSG-a kada je odigrao tek 12 minuta. Nakon toga, Barcelona je u La Ligi odigrala četiri utakmice, a bh. reprezentativac nije dobio šansu da zaigra.

Bosanskohercegovački veznjak jučer je bio veoma dobro raspoložen na treningu i jasno je da daje maksimum kako bi se dokazao i izborio za šansu. No, Koeman od prvog dana baš i nema Pjanića u svojim planovima, ali za nadati se da će se to promijeniti do kraja sezone.

Pjanić je nedavno poručio da ne želi da ide iz Barcelone u ljeto i da želi da se dokaže te od Koemana samo traži da mu pruži šansu u nekoliko utakmica zaredom.

Naš reprezentativac je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima za Barcelonu odigrao 28 utakmica, ali je većinom ulazio s klupe za rezervne igrače. Hoće li mu Koeman večeras pružiti priliku, ostaje nam da vidimo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...