BRAZZO JE POBIJEDIO: Hans-Dieter Flick napušta Bayern na kraju sezone!

Trener Hans-Dieter Flick, koji je već dugo vremana u sukobu sa Hasanom Salihamidžićem, odlučio da po okončanju aktuelne sezone napusti redove minhenskog Bayerna

  • Sport

  • 17. Apr. 2021  17. Apr. 2021

  • 0

Naime, Flick je nakon današnje pobjede nad Wolfsburgom (3:2) istakao da je već saopštio igračima i čelnicima kluba svoju odluku te da od ljeta neće sjediti na klupi Bayerna iako je na putu da odbrani titulu u Njemačkoj. 

Flick je preuzeo Bayern u novembru 2019. godine te je u svojoj prvoj sezoni osvojio Bundesligu, Kup Njemačke i Ligu prvaka. 

"Bilo mi je važno da tim informaciju čuje od mene. Jako sam zahvalan što sam vodio ovaj tim", rekao je Flick.

Njemački list Bild nedavno je počeo pisati o napetom odnosu između trenera Bayerna Hansija Flicka i direktora kluba Hasana Salihamidžića.

 Već se mjesecima špekulira kako će Flick naslijediti Joakima Leva na kormilu reprezentacije Njemačke nakon Evropskog prvenstva.

Iz dana u dan to djeluje sve logičnije. 

Kako je nedugo nakon Bilda objavio The Athletic, Flick je i ranije imao nekoliko manjih sukoba sa Salihamidžićem te je njihov odnos ozbiljno narušen. Flick je želio veće ovlasti kad su u pitanju transferi, a Salihamidžić insistira da on bude ključna osoba kada su u pitanju odlasci iz Bayerna i dolasci. Uprava je na Salihamidžićevoj strani jer je u Bayernu uvijek bilo pravilo da su transferi u nadležnosti uprave, a trenerov posao je skupiti što više pobjeda s igračkim kadrom koji mu je na raspolaganju. 

Najveći sukob dogodio se u klupskom autobusu nakon povratka iz Rima, gdje je Bayern igrao s Lazijom. Prvo su razmijenili nekoliko grubih riječi, a onda je Flick rekao Salihamidžiću da "začepi", nakon čega je nastao muk u vozilu. 

"Nisam ponosan na jednu rečenicu koju sam mu rekao. Razgovarali smo nakon toga, rukovali se i rekli da želimo stvari usmjeriti ka pravom putu. Kada nešto učinite loše, izvinite se i nastavite dalje", rekao je Flick na prvoj konferenciji za medije nakon tog incidenta. 

No, nedugo nakon toga pojavile su se nove iskrice među Flickom i Salihamidžićem. Bayernov sportski direktor je neposredno nakon jedne utakmice dao izjavu za Sky Sports i u njoj najavio da će Jerome Boateng ovog ljeta napustiti klub. 

"Bila je to zajednička odluka, a u nju su bili uključeni trener i vodstvo kluba. Objasnio sam sve Jeromeu, sve je razumio", rekao je Salihamidžić, ali onda je došla konferencija za medije Hansija Flicka, na kojoj je trener Bayerna dao do znanja kako to nije odluka koju podržava.

"Neću uopće ulaziti u to. Ne znam kako te stvari dođu u medije, ali nije ni važno. Svi znaju šta mislim o Jeromeu i svi znaju koliko je on dobar igrač. Odigrao je sjajnu sezonu, prošla mu je također bila sjajna, maksimalno je fokusiran i sve zadatke izvršava kako treba. To je to što ću vam reći", poručio je Flick nakon utakmice nakon čega su neki mediji izašli s naslovm da je Flick, nakon otvorenog suprotstavljanja upravi kluba, samom sebi presudio i postao bivši trener Bayerna. 

(SL.B.)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...