ČUDO MODERNE ARHITEKTURE: Erdogan otvorio jedan od najdužih mostova u Turskoj, snimke iz zraka otkrivaju sve

Erdogan je putem videokonferencije prisustvovao svečanosti otvaranja mosta na rijeci Tigris, koji povezuje Batman i Midyat te ujedno predstavlja rješenje za prelazak brane u toj u regiji, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Ekonomija

  • 18. Apr. 2021  18. Apr. 2021

  • 1

Most, dug 1.001 metar, postao je jedan od najdužih mostova na području Turske. Riječ je o mostu sagrađenom prema standardu autoputa, a sadrži prelaz i za pješake.

Most, s maksimalnom visinom stuba od 90 metara i maksimalnim rasponom od 168 metara, izgrađen je u hibridnom dizajnu.

Erdogan je izjavio danas u Istanbulu kako će učiniti sve da 2021. godina bude godina procvata za njegovu zemlju i njegov narod.

Osvrnuo se i na značajan uspjeh Turske u oblasti infrastrukture.

“Stranci koji dolaze u Tursku zavide nam na našim putevima, mostovima, aerodromima. Naši građani više ne odlaze u inostranstvo da bi dobili zdravstvene usluge. Stotine hiljada stranaca svake godine svoj lijek traži u bolnicama u našoj zemlji”, kazao je Erdogan.

Erdogan je rekao kako njegova zemlja svakoga dana bilježi rekorde u izvozu i industrijskoj proizvodnji.

“U martu smo zabilježili rast izvoza od 42,2 posto u odnosu na isti period prošle godine, iznosio je 18,9 milijardi američkih dolara i to je najveći mjesečni izvoz svih vremena. Naravno da imamo poteškoća, ali imamo i mnogo razloga da se radujemo budućnosti. Nadamo se da ćemo 2021. godinu učiniti godinom procvata za našu zemlju i naš narod”, poručio je Erdogan.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...