STANIVUKOVIĆ U EKSTAZI: "Ovo će ući u udžbenike historije!" (VIDEO)

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, obilježio prvih 100 rada na ovoj funkciji. Istakao je kako je Banjaluka postala mjesto na koje se drugi ugledaju. Uvjeren je da će ovaj proces promjene ući u udžbenike historije.

  • Mini market

  • 18. Apr. 2021  18. Apr. 2021

  • 2

"Počeli smo s rečenicom 'Više ništa isto biti neće'. Trudili smo se da učinimo sve da dokažemo da u ovom gradu neće biti isto. Promjena je riječ koja se čula najčešće. Promjena se oslikala kroz borbu protiv kriminala, korupcije, bahatosti korumpiranih osionih političara koji su privatizovali ovaj grad i RS. Mijenjali smo i stekli neprijatelje, ali i ljude koji žele da ovakav rad ne postoji i da zaustavi ovaj put promjena”, kazao je Stanivuković.

Kazao je kako je činjenica da su prologiranjem budžeta uspjeli zaustaviti i odgoditi neke važne projekte, ali da nisu mogli zaustaviti njihovu želju da u Banjaluci pobjedi ljudskost.

“U prvih 100 dana počeli smo ključne procese na koje smo ponosni i nastavljamo. Uradili smo ono što Banjalučani maštaju i sanjaju preko 20 godina. Jesam vlast i toga sam svjestan, ali uvijek ću biti opozicija svemu onome što ne valja. Ponosan sam na jednu činjenicu, što banjalučka priča nije samo priča Banjaluke, već RS i regiona. Banjaluka postala mjesto na koje se ugledaju, primjer i proces za koji sam uvjeren da će ući u udžbenike historije”, kazao je.

Istakao je kako je ponosan jer zna da će se promjene iz Banjaluke preliti na cijelu RS i da je to nezaustavljivo.

“Iza nas je 100 dana promjena, ali ispred nas decenija uspjeha. Ponosan sam da se Banjaluka razbudila“, rekao je.

Za danas u 17 sati najavio prikazivanje i filma kako je izgledalo prvih 100 dana rada najmlađeg  gradonačelnika u historiji Banjaluke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...