UŽAS U KOMŠILUKU: Policajac u Srbiji maltretirao maloljetnog Roma, oboljelog od epilepsije

Članice Romskog centra za žene i djecu „Daje“ zahtijevale su da Unutrašnja kontrola što prije ispita okolnosti i utvrdi odgovornost za zloupotrebu službenog položaja nad maloljetnikom.

  • Regija

  • 18. Apr. 2021  19. Apr. 2021

  • 1

Romski centar za žene i djecu "Daje" saopštio je da je dječak romske nacionalnosti D.V. (16) nakon današnjeg privođenja u policijsku stanicu u Brusu pretrpio zlostavljanje, usljed kog se onesvijestio.

Kako se navodi u saopštenju te organizacije, maloljetnik je u stanju bez svijesti prebačen u Hitnu pomoć u Brusu.

Članice Romskog centra za žene i djecu „Daje“ su zahtijevale da unutrašnja kontrola što prije ispita okolnosti i utvrdi odgovornost za zloupotrebu službenog položaja nad maloljetnim djetetom.

Prema riečima njegovog oca, koji je komunicirao sa predstavnicima Romskog centra, D.V. boluje od epilepsije, a sada strahuje da je ovaj događaj „doprineo narušavanju njegovog zdravstvenog stanja“.

Dok je policajac odvodio dijete u stanicu policije, njegov otac kao jedini staratelj nije bio kod kuće.

„O nemilom događaju, u momentu dok je dijete bilo u hitnoj pomoći, oca je obavijestio policajac… romske nacionalnosti.

Otac je odmah došao u stanicu Hitne pomoći. Po očevoj izjavi, policajac (mu) je rekao da ne očekuje da će on niti bilo ko iz policijske stanice svjedočiti o policijskoj torturi. Tom prilikom je pomenuti policajac dao policijski poziv ocu za 19. april 2021. godine, u 9 sati“, navodi se u saopštenju „Daje“.

U saopštenju se dodaje i da je dežurni u policijskoj stanici predstavnicima „Daje“ rekao da je privođenje izvršeno jer se maloljetnik nije odazvao ranijem pozivu policije, a da u razgovoru nije precizirao na koga je poziv glasio, prenosi N1.

„Ako je poziv na današnji dan glasio na oca, zbog čega je policija privela sina? A ako je glasio na sina kako je moguće da privedu maloljetno dete bez pratnje roditelja i pritom ga ispituju bez prisustva stručnog lica. U pozivu (ocu D.V.) piše da je neophodno da povede i sina. Obavijestio je da je za tu priliku rezervisana stručna radnica koja može da razgovara sa maloljetnim osobama. Na pitanje zbog čega je ovo prvo ispitivanje proteklo bez stručne osobe, rečeno je da nisu uspjeli da obezbijede stručno lice“, navodi se u saopštenju.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...