ISPRED AMBASADE SLOVENIJE U SARAJEVU JUČER ODRŽANI PROTESTI: Janez Janša ih ocijenio kao ekstremne

Janšinu reakciju na ove proteste danas prenosi Nacionalna slovenska agencija STA.

  • Društvo

  • 19. Apr. 2021  19. Apr. 2021

  • 15

Premijer Janez Janša reagirao je nakon protesta koji su jučer održani ispred Ambasade Slovenije u Sarajevu. Proteste, koji su u bh. medijima prošli nezapaženo jer nisu bili najavljeni, organizirao je Politički pokret "Vjera, narod, država".

Oni su protestirali zbog "non-papera", odnosno neslužbenog dokumenta u kojem se navodi mogućnost raspada BiH, a koji se povezuje s Janšom, iako on negira autorstvo, piše Klix.ba.

Tim povodom danas se oglasio osnivač ovog pokreta Sanin Musa.

"Jučerašnji dan, obilježavanje Dana Armije RBiH i protest pred Ambasadom Slovenije, mnogim je ljudima, Bošnjacima prvenstveno, dao nadu i probudio ponos. I meni se lično vratila nada u ovaj narod. S druge strane, bilo je i onih koji su osudili ovakve nastupe", napisao je Musa.

Dodao je da Bošnjaci kao narod, nažalost, proživljavaju svoju najveću krizu i duhovno-moralnu dekadencu od rata do danas.

"Štaviše, određeni intelektualci smatraju da je stanje Bošnjaka sada (danas) gore nego u vaktu komunizma, koji nas je učinio duhovnim i moralnim bogaljima", napisao je, između ostalog, Musa.

Dodao je da taj narod, ti ljudi, čekaju nekoga da ih povede, da im srca živnu i duše se napoje, da ih probudi iz duhovnog mrtvila.

"Zato smo i napravili jučer na Kovačima i pred Ambasadom Slovenije akciju koju smo napravili. S narodom i uz narod…", stoji u njegovoj današnjoj objavi.

Janšinu reakciju na ove proteste danas prenosi Nacionalna slovenska agencija STA.

Janša osudio protesteJanša osudio proteste

"Premijer Janez Janša osudio je ekstremizam nakon što su članovi radikalne islamističke grupe u Bosni i Hercegovini u nedjelju protestirali ispred Ambasade Slovenije u Sarajevu zbog navodnog non-papera povezanog sa Slovenijom, koji govori o raspadu BiH po etničkoj liniji", navodi se u vijesti STA.

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...