ŽIVOTNO UGROŽEN: Navaljni prebačen u bolnicu

Tako je odlučila ruska zatvorska služba.

  • Svijet

  • 19. Apr. 2021  19. Apr. 2021

  • 10

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni, koji treću sedmicu zaredom štrajkuje glađu, bit će prebačen iz zatvora u bolnicu, saopćila je ruska zatvorska služba (FSIN), prenosi Beta.

Ljekar Jaroslav Ašikmin, koji liječi Navaljnog, rekao je prije dva dana da se zdravstveno stanje kritičara Kremlja naglo pogoršava i da je životno ugrožen.

Dodao je da, prema rezultatima, on ima povišen nivo kalija, što može da dovede do srčanog udara, te povišen nivo kreatinina, što ukazuje na oštećenje bubrega.

“Naš pacijent može da umre svakog trenutka”, napisao je on na Facebooku.

FSIN u saopćenju navodi da će Navaljni biti prebačen u bolnicu za zatvorenike koja se nalazi u drugom zatvoru, u regionu Vladimir (sjeveroistočno od Moskve).

Dalje navode da je zdravstveno stanje Navaljnog “zadovoljavajuće” i da je pristao da uzima vitaminsku terapiju.

Navaljni (44) počeo je štrajk glađu prije više od tri sedmice, u znak protesta što mu zatvorske vlasti ne dozvoljavaju da ga pregleda privatni ljekar zbog bolova u leđima i gubitka osjećaja u nogama.

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...