VELIKI IZAZOV ZA TURSKU: U posljednja 24 sata EKSTREMNO VELIKI BROJ NOVOZARAŽENIH

U Turskoj je u utorak registrovano još 61.028 novih slučajeva zaraze koronavirusom, podaci su Ministarstva zdravstva.

  • Svijet

  • 20. Apr. 2021  21. Apr. 2021

  • 0

Ukupan broj zaraženih od početka pandemije sada iznosi preko 4,38 miliona, dok je broj smrtnih slučajeva u Turskoj dostigao 36.613, nakon što je u protekla 24 sata od COVID-19 preminulo 346 osoba.

Oporavila su se još 55.592 pacijenta, čime se ukupan broj oporavljenih od COVID-19 približio 3,8 miliona. Do danas je u Turskoj urađeno više od 44,4 miliona testova na koronavirus, a od ponedjeljka je urađeno 322.128.

Najnovije brojke pokazuju da je u Turskoj trenutno 3.375 pacijenata u kritičnom stanju.

Otkako je 14. januara započela masovnu imunizaciju, Turska je vakcinisala više od 20,3 miliona ljudi. Više od 12,5 miliona ljudi primilo je prve doze vakcine, dok je više od 7,8 miliona završilo proces imunizacije.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan u prošli utorak je objavio nove mjere protiv COVID-19 koje će biti na snazi prve dvije sedmice ramazana, mjeseca posta muslimana.

Među novim restrikcijama je i produženi policijski sat tokom radne sedmice koji sada počinje u 19 sati (ranije je bio u 21) i trajat će do pet ujutru. Za vrijeme policijskog sata bit će zabranjeno kretanje između gradova, osim u hitnim i neophodnim situacijama.

Vikendom, između 10 i 17 sati građani će moći posjetiti najbližu tržnicu, prodavnicu povrća, mesnicu i prodavnicu suhog voća, osim osobe od 65 i više godina i mlađe od 18 godina, te pod uslovom da se ne koristi automobil.

Osobe u dobi od 65 i više godina radnim danom moći će izlaziti van između deset i 14 sati, a oni mlađi od 18 godina između 14 i 18 sati. Tereni za fudbal, bazeni, teretane, kozmetički saloni, hamami, saune, zabavni parkovi, kafići, internet lokali, ljetne bašte i slična mjesta obustavit će aktivnosti do 17. maja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...