CITY I CHELSEA POKRENULI LAVINU: Superliga se ruši kao kula od karata!

Engleski nogometni velikani Manchester City i Chelsea odustaju od Superlige, objavio je danas BBC, a njihov primjer slijede i drugi nogometni velikani.

  • Sport

  • 20. Apr. 2021  21. Apr. 2021

  • 2

Engleski nogometni velikani Manchester City i Chelsea odustaju od Superlige, objavio je danas BBC. Samo dva dana nakon što je 12 europskih bogataša šokiralo svijet objavom o pokretanju Superlige, "City" i "Bluese" su se očito predomislili.

Chelsea i City bili su dio 'velike šestorke' engleskog nogometa - zajedno s Arsenalom, Liverpoolom, Manchester Unitedom i Tottenhamom - koji su pristali pridružiti se novoj ligi. 

Međutim, na Stamford Bridgeu i na Etihadu nisu očekivali toliko loše i žustre reakcije javnosti i pritisak ne samo navijača već i britanske vlade. 

Uoči večerašnje ligaške utakmice Chelsea i Brightona ispred Stamford Bridgea se okupilo više od 1.000 navijača "Bluesa" u znak protesta zbog sudjelovanja u Superligi.

Navijači Bluesa razvili su transparente koji kritiziraju klub zbog odluke da se pridruže kontroverznoj Superligi pozvavši Abramoviča da 'učini pravu stvar'. "Navijači, a ne kupci", "Naš klub", "Želimo naše hladne večeri u Stokeu", samo su neke od poruka Chelseajevih navijača.

"Barcelona neće ući u Superligu osim ako navijači ne glasaju za to. Klub je njihov, njihova je i odluka", rekao je nedavno izabrani predsjednik Barce Joan Laporta.

Pojedini izvori javljaju da je Juventus predsjednik Andrea Agnelli napustio poziciju. Još se čeka potvrda.

Ranije tokom dana britanski premijer Boris Johnson sastao se s Engleskim nogometnim savezom, dužnosnicima Premier lige i predstavnicima navijača, nakon čega je vlada rekla da će poduzeti "sve potrebne mjere", uključujući zakonodavne opcije, kako bi osigurala zaustavljanje Superlige.

Španski mediji navode kako se na "izlaz" pripremaju i Barcelona i Atletico Madrid, dok je izvršni direktor Manchester Uniteda Ed Woodward dao je ostavku zbog negativnih reakcija na projekt Superliga.

Još večeras održat će se hitan sastanak 12 klubova-osnivača. Očekuje se da će to biti i službeni kraj Superlige.

alt

alt

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...