BIDENOVA PORUKA ZATRESLA SRBIJU: Američki predsjednik poziva na međusobno priznanje, ovo su na Kosovu dugo čekali…

Predsjednik SAD-a Joe Biden poručio je da se zalaže za uzajamno priznanje Srbije i Kosova, dodavši da će Washington nastaviti da podržava napore za osiguranje trajnog mira među njima.

  • Svijet

  • 21. Apr. 2021  21. Apr. 2021

  • 1

“Wasington će nastaviti podržavati napore kako bi se postigao trajni mir kroz produktivni dijalog između Srbije i Kosova i konačno sporazum o normalizaciji, koji se treba zasnivati na uzajamnom priznanju”, piše američki predsjednik u čestitki novoj predsjednici Kosova Vjosi Osmani, koju su objavili kosovski mediji, prenosi Hina.

Biden je istaknuo da je za Kosovo “od temeljne važnosti normalizacija odnosa sa Srbijom”, jer na taj način Kosovo može “ostvariti svoje potencijale i u potpunosti se integrisati u euroatlantske institucije”.

Sjedinjene Američke Državno će, kako je rekao, istrajno podržavati Kosovo.

“Znam da će postizanje tog cilja zahtijevati fleksibilnost i teške kompromise na tom putu, a Sjedinjene Američke Države bit će vam partner na svakom koraku”, istaknuo je Biden.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...