FASCINANTAN VIDEO KRUŽI INTERNETOM: Pogledajte kako pripadnik specijalne jedinice prkosi gravitaciji

Kako izgledaju samo odijelo i let, možete pogledati u videu u kojem su nizozemski specijalci odradili i pokaznu vježbu ukrcavanja na brod.

  • HiTec

  • 22. Apr. 2021  22. Apr. 2021

  • 0

Vojske diljem svijeta testiraju različita tehnološka rješenja koja bi im, ako se za to ukaže potreba, trebala dati prednost na ratištu. Od specijaliziranih naočala koje objedinjuju infracrveni vid i proširenu stvarnost do egzoskeleta koji vojnicima pomažu da budu brži i izdržljiviji.

Nizozemska vojska fokusirala se, pak, na nešto malo drugačije. U videu koji je objavila kompanija "Gravity Industries", može se vidjeti vojnik, pripadnik nizozemskih specijalnih jedinica, kako uspješno testira odijelo na mlazni pogon.

U impresivnoj demonstraciji tehnologije "leteći vojnik" jednostavno je poletio s jednog broda i elegantno sletio na palubu drugog broda. Takvo leteće ukrcavanje mnogo je jednostavnije i brže od klasičnog kad manji brod mora stići veći i dovoljno mu se približiti da se vojnici mogu ukrcati.

Odijelo koje je testirao nizozemski vojnik, opremljeno je sa četiri mini mlazna motora koji su pričvršćeni na podlaktice vojnika, a zajedno imaju čak 1.050 konjskih snaga potiska.

Kako izgledaju samo odijelo i let, možete pogledati u videu u kojem su nizozemski specijalci odradili i pokaznu vježbu ukrcavanja na brod.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...