IDEJA ZA 12. IFTAR: Hasan-pašine ćufte i...

...pire, a prije toga kuskus.

  • Gastro

  • 24. Apr. 2021  24. Apr. 2021

  • 0

Kuskus sa povrćem

1 tikvica
2 zelene paprike
1 crvena paprika
1 mladi luk
3 šolje povrtne juhe
so, biber, korijander

Povrće nasjeckati vrlo sitno i kuhati u supi oko 15 minuta. Dodati začine i začinsko bilje. Skinuti s vatre i dodati 1 šolju kuskusa. Ostaviti poklopljeno da nabubri. Prije serviranja izmiješati viljuškom.

Glavno jelo: Hasan-pašine ćufte

500 g mljevene junetine
1 jaje
prezla
malo mlijeka
1 mala glavica luka
so, biber

Za pire:

4 krompira
1 kašika mlijeka
malo putera
po ukusu soli
1 jaje

Zagrijati peć na 180 stepeni. Sjediniti mljeveno mes, prezlu, sitno sjeckani luk, jaje i začine po ukusu.

Dobro izmiješati i oblikovati ćufte.

Redati ćufte na manji podmašćeni pleh.

Peći oko 25 minuta, ostaviti ih da se ohlade.

Krompir oguliti i skuhati u slanoj vodi. Ocijediti i izgnječiti što bolje.

Dodati mlijeko, malo putera, jaje i soli po ukusu.

Sve izmiješati i rasporediti po ćuftama.

Vratiti u rernu na još 20 minuta.

(Preporod) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...