UOČI DODJELE OSCARA: Film “Quo Vadis, Aida?” pogledajte besplatno!

Film o genocidu u Srebrenici dostupan je ovdje od danas do 30. aprila 2021. godine. Iz SFF-a naglašavaju kako je broj kodova za film ograničen.

  • Kultura

  • 24. Apr. 2021  

  • 0

U okviru posebnog izdanja programa “Suočavanje s prošlošću” Sarajevo Film Festivala (SFF) od danas je besplatno dostupan i film “Quo Vadis, Aida?” bosanskohercegovačke rediteljice Jasmile Žbanić.

Film o genocidu u Srebrenici dostupan je ovdje od danas do 30. aprila 2021. godine. Iz SFF-a naglašavaju kako je broj kodova za film ograničen.

“Quo Vadis, Aida?” je priča o okrutnosti rata i opasnosti nacionalizma. Vraća nas vraća u jul 1995.godine, u Bosnu. Aida prevodi za Ujedinjene nacije, u malom gradu Srebrenici. Kada srpska vojska zauzme grad, njena porodica je među hiljadama građana i građanki koji traže zaštitu u bazi UN-a. Kao osoba upućena u pregovore, Aida ima pristup ključnim informacijama koje prevodi. Šta će biti sa njenom porodicom i drugima – spas ili smrt? Koji bi korak trebala preduzeti?

Podsjetimo, dodjela Oscara bit će emitovana 26. aprila u 2 ujutro. Moguće ju je pratiti na BHRT-u, ali i na zvaničnom YouTube kanalu Američke akademije.

(Klix)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...