LIDER NiP-a O POLITIČKOM TRANSFERU NEKADAŠNJEG STRANAČKOG KOLEGE: Konaković prokomentarisao Efendićevo napuštanje SDA

"Treba vidjeti da li će Efendić za sobom u SBiH povući i neke od vijećnika u Općinskom vijeću Novi Grad", kazao je Konaković.

  • Politika

  • 26. Apr. 2021  26. Apr. 2021

  • 6

Pravu buru na političkoj sceni, a posebno u Sarajevu, izazvala je današnja obavijest načelnika općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića da napušta SDA i da prelazi u Stranku za BiH, gdje će preuzeti funkciju v. d. predsjednika. Time je, zapravo, potvrdio ono o čemu se već nekoliko dana govori u glavnom gradu BiH.

Zbog ovakvog Efendićevog poteza, SDA je ostala bez ijednog načelnika općine na području grada Sarajeva. Nedugo nakon Efendićeve objave pojavile su se špekulacije da li će se prikloniti strankama koje čine "trojku", odnosno bloku SDP BiH, NiP i NS.

"Prvo treba vidjeti da li će Efendić za sobom u SBiH povući i neke od vijećnika u Općinskom vijeću Novi Grad i, ako hoće, koliko će vijećnika krenuti za njim. Treba sačekati i također vidjeti kakav će odnos sa SDA imati, odnosno da li će SBiH nastaviti tradicionalno da slijepo slijedi SDA ili će se taj odnos promijeniti. Tek tada će se moći nešto preciznije govoriti o posljedicama ovog poteza. Što se tiče NiP-a, mi ćemo i dalje biti spremni na saradnju, kao što smo to pokazali prilikom usvajanja općinskog budžeta, kada smo predložili desetak amandmana, koje je Efendić prihvatio, a mi smo podržali budžet. Mi smo i dalje spremni da prihvatimo sve ono što je dobro za građane ove zemlje", kazao je u izjavi za "Oslobođenje" predsjednik NiP-a Elmedin Konaković. .

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...