"OD BORACA PRAVE PROSJAKE": Ratni veterani u RS-u osjećaju se prevarenima zbog najavljene Dodikove pomoći (VIDEO)

Resorni ministar kaže da je ovaj javni poziv raspisan početkom aprila, dok je predsjednik SNSD-a dan ranije rekao da se borci ove sedmice mogu prijaviti za pomoć. U međuvremenu, na mjestima za prijavu potpuno drugačije informacije. Sve to je izazvalo zabunu i gužve ispred prostorija opštinskih i gradskih boračkih kancelarija.

  • Društvo

  • 26. Apr. 2021  27. Apr. 2021

  • 3

Nakon zaduženja Republike Srpske od skoro 600 miliona maraka na Londonskoj berzi, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je najavio da će svi penzioneri dobiti jednokratnu pomoć od 80 maraka, odnosno 50 maraka za one koji imaju penziju veću od 415 maraka.

Najavljena je i pomoć za sve borce od prve do pete kategorije koji su nezaposleni ili imaju primanja manja od 500 maraka. Ipak, nakon pres konferencije se ispostavilo da to uopšte nije tako kako je najavio Dodik i da će mnogi ostati bez najavljene pomoći.

Na pres konferenciji SNSD-a je najavljena pomoć za sve borce od prve do pete kategorije, koji ne rade ili imaju primanja manja od 500 maraka. Međutim, iz resornog ministarstva poručuju da se pomoć odnosi na socijalno-ugrožene borce, a predstavljeni su i dodatni uslovi   iz kojih je jasno da mnogi borci koji su očekivali jednokratnu pomoć od stotinu maraka, istu neće dobiti.

Resorni ministar kaže da je ovaj javni poziv raspisan početkom aprila, dok je predsjednik SNSD-a dan ranije rekao da se borci ove sedmice mogu prijaviti za pomoć. U međuvremenu na mjestima za prijavu potpuno drugačije infomracije. Sve to je izazvalo zabunu i gužve ispred prostorija opštinskih i gradskih boračkih kancelarija.

Borci u Republici Srpskoj su na samom dnu, a prvo najavljena pomoć, a onda ispostavljeni dodatni uslovi pokazuje da većina boraca pomoć neće ni dobiti, upozoravaju iz Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca i dodaju da se na ovaj način samo skreće pažnja sa njihovog zahtjeva da se poboljša status svih boraca.

Većina građana Republike Srpske smatra da je jednokratna pomoć nedovoljna i da predstavlja poniženje penzionera i boraca.

Ogroman broj boraca i penzionera u Republici Srpskoj se godinama susreće sa nebrigom države, pa mnogi zbog preniskih primanja ne uspijevaju da nađu sredstva ni za osnovne životne potrebe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...