VRI U RS-u, PROTIV DODIKA SE DIGLI BIVŠI OFICIRI VRS: "Slobodan Župljanin, savjetnik predsjednika RS-a, NE SMIJE BITI IZABRAN..."

Puč i prevrat. To se sprema u Organizaciji starješina VRS – poručuju pojedini oficiri. Apeluju na ratne saborce da to ne dozvole i da se spriječi prevara koja bi trebalo da se izvede sutra na Skupštini u Ugljeviku.

  • Vijesti

  • 14. Jul. 2021  

  • 0

Ne prestaju reakcije na dešavanja u Organizaciji starješina VRS. Skupština će biti održana sutra u 10 sati u Ugljeviku. Oficiri iz brojnih gradskih i opštinskih odbora poput Banja Luke, Bijeljine, Prijedora i drugih opštinskih odbora, ne žele da na mjesto Organizacije dođe Slobodan Župljanin, savjetnik predsjednika RS, javlja BN televizija.

Župljanin tvrdi da politika nema veze sa ovom pričom, a resorni ministar ne želi da komentariše probleme u Organizaciji starješina.

Puč i prevrat. To se sprema u Organizaciji starješina VRS – poručuju pojedini oficiri. Apeluju na ratne saborce da to ne dozvole i da se spriječi prevara koja bi trebalo da se izvede sutra na Skupštini u Ugljeviku.

Dragi ratni drugovim ne dozvolimo:

- Da nam politički mešetari gaze ljudsko dostojanstvo i oficirsku čast

- Da nam čovjek sporne biografije vodi organizaciju koja je stvorila i odbranila RS

- Da potcjenjujemo borce

- Da nam politika cijepa članstvo radi ponuđenih mrvica pojedincima

- Da budemo poslušnici političkim pubertetlijama

- Da budući predsjednik sa policijom uvodi red u Organizaciju

- Dragi oficiri, očuvajmo oficirsku čast'' – navodi se u saopštenju starješina koje su potpisali predsjednik RO Banjaluka Petar Đuričić i predsjednik RO Prijedor Miloja Misirača.

O oficirskoj časti, a neoficirkom ponašnju i podjelama unutar Organizacije – resorni ministar poprilično suzdržan.

Pozivnicu za Skupštinu koja će biti održana sutra u Ugljeviku dobio je ministar boračko – invalidske zaštite Duško Milunović. Neće ići, zbog obaveza na sjednici Vlade, ali ići će neko od njegovih saradnika. O problemima koji su se pojavili u Organizaciji starješina, ne želi mnogo da komentariše.

Svi komentari su se sveli na to da uvijek ima nezadovoljnih. Resorni ministart trvdi da nema političkog lobiranja za nametanju Slobodana Župljanina prvog savjetnika predsjednika Republike Srpske, visokopozicioniranog člana Socijalističke partije RS za predsjednika Organizacije starješina.

''Odgovorno tvrdim da ispred Socijalističke partije nikakav pritisak na nikog nije vršen. Ja sam svjestan da ima ambicija i afiniteta da budu predsjednici, ali opet kažem oni će to poravanati na svojoj Skupštini '' – kaže ministar boračko – invalidske zaštite RS Duško Milunović.

I dok dobar dio oficira tvrdi da Skupština nije legitimna, Slobodan Župljanin za BN tvrdi drugačije. Kaže da Skuopštinu nije bilo moguće organizovati na vrijeme zbog korone i smrti tadašnjeg predsjednika Organizacije.

''Prvog dana kada su mjere ukinute Predsjedništvo je preduzelo mjere na organizaciji Skupštine i uradilo sve kako je propisano Statutom i Poslovnikom.Ovu skupštinu je sazvao legalni i legitimni predsjednik Skupštine u skladu sa Statutom i aktima'' – kaže za BN TV Slobodan Župljanin.

To nije tačno tvrdi predsjednik regionalnog odbora Organizacije starješina VRS, iz Banjaluke. Kaže da Slobodan Župljanin krši Statut na koji se poziva.

''Naš Statut ima puno manjkavosti i treba ga mjenjati. Velika ovlaštenja su data u ruke jednog čovjek. Vojnici su navikli da je sva vlast u rukama jednog, ali u ovoj situaciji to je neprihvatljivo '' – kaže predsjednik regionalnog odbora Organizacije starješina VRS, Banjaluka Petar Đuričić.

Slobodan Župljanin tvrdi da opozicija vrši politički pritisak. Opozicija s druge strane to odbacuje i poručuje da ako neko vrši političički pritisak, da je to vlast, a da u redovima starješina ne smije biti politike. DNS-ov Radislav Jovičić poručuje da su mu se obratili brojni oficiri i majori koji su mu predočili stvarno stanje na terenu.

''Ja pozivam oficire da dobro sagledaju šta rade i ne dozvole da se pokvari takav događaj. Vidite da je Skupštinu sazvao Miloje Deletić koji je po informacijama ljudi iz Organizacije podnio ostavku i nikada se nije pojavio i sada se pojavio. Takođe dobio sam dokument da su svi organi izabrani i sve su odluke donesene, sutra je ta Skupština pro forme radi da se ove odluke ispotpisuju'' – kaže potpredsjednik DNS-a Radislav Jovičić.

Prema tvrdnjama Radislava Jovičića, sutra će na Skupštini biti angažovana i policija koja će zabraniti ulazak pojedinim članovima, iako član tri Statuta Organizacije starješina kaže da je rad organizacije javan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...