DRAŠKO STANIVUKOVIĆ O POZIVU NA SASLUŠANJE: "Zašto nikome prije nije stavljeno na teret ovo krivično djelo?"

Tako je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković prokomentarisao činjenicu da je dobio poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

  • Društvo

  • 27. Apr. 2021  27. Apr. 2021

  • 0

- Zašto niko prije mene nije pozvan na saslušanje? Zašto nikome prije nije stavljeno na teret ovo krivično djelo?

Tako je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković prokomentarisao činjenicu da je dobio poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Prema do sada dostupnim informacijama, radi se o nedavnom protestu ugostitelja i drugih nezadovoljnih radnika u Banjoj Luci.

- Jučer mi je uručen poziv. Pozvan sam na saslušanje i teretim se kao osumnjičeni, kao odgovorni za krivično djelo, iako sam na poziv mještana izašao pred te ljude. To je neviđen presedan i licemjerstvo. Sud će to osporiti i sve će to pasti u vodu, kao i neke ranije tužbe. To je politička priča, kao što je i politička priča za izmišljenu aferu o „bubici“. Ako je ta afera toliko značajna i ako je to tolika katastrofa, zašto se o tome nije oglasio kabinet predsjednika Srbije – naveo je on.

Kaže da je njegova dužnost da se odazove na poziv za saslušanje, ali da mora vidjeti hoće li mu to obaveze dozvoliti, piše Hayat.ba.

- Nastojat ću da odgodim sve obaveze koje mogu i da se odazovem pozivu. Ono što sam dužan je da predočim fotografije sa svih korona-žurki svih funkcionera i molio bih da na tom saslušanju bude ministar Lukač kako bih mu pokazao te fotografije – zaključio je Stanivuković. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...