IGOR CRNADAK ZA „SB“: Ovo je borba za spas i opstanak PDP-a i njene politike. Nije u pitanju „skidanje glava“…

Organi PDP-a o tome odlučuju, a ne o nekom "skidanju glave" ili ličnom obračunu sa bilo kim, kazao je Crnadak za „Slobodnu Bosnu“.

  • Vijesti

  • 21. Feb. 2024  21. Feb. 2024

  • 0

Burne reakcije stižu nakon istupa gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića u Zalužanima.

-Naš odgovor na sve je permanentan rad i rezultati! Tako je bilo i večeras tokom MO PDP Zalužani gdje sam dobio jednoglasnu podršku za još jedan mandat gradonačelnika. Danas su predloženi i kandidati ovog odbora za odborničku listu kao i delegati za Sabor Gradskog odbora PDP Banja Luka. U periodu pred nama održaćemo sjednice svih mjesnih odbora na kojima takođe očekujem jednoglasnu podršku za sve politike koje smo do sada realizovali i buduće pobjede, jer mi uvijek idemo putem pobjede, poručio je Stanivuković.

Jutros se oglasio Igor Crnadak, član Predsjedništva PDP-a i bivši ministar vanjskih poslova BiH.

-Sinoć u Zalužanima nastavljena je kampanja za prevođenje cijelog PDP-a u SNSD koaliciju.

Ni sinoć nije bilo ni predsjednika PDP, niti bilo kojeg od potpredsjednika PDP iz Banjaluke. Svi koji su bili prisutni neka pogledaju ovaj video iz 2019. i neka stave prst na čelo. Jesu li ovo danas i ovo sa snimka ista politika?, poručio je Crnadak uz video na kojem Stanivuković oštro kritizira vladajući režim.

Kontaktirali smo Igora Crnatka, potpredsjednika PDP-a, kako bi pojasnio svoj istup i kritike upućene na račun Draška Stanivukovića.

-Ovdje nema ništa lično. Ovo nije obračun interesnih frakcija, koje imaju isti politički cilj. Ovo nije ni borba za to ko će biti kandidat za gradonačelnika. Ovo je borba za spas i opstanak PDP-a i njene politike.

PDP treba da donese odluku da li nastavlja sa politikom za koju je dobila ogromnu podršku u Banjaluci ili će iznevjeriti to povjerenje i preći na drugu stranu.

Organi PDP-a o tome odlučuju, a ne o nekom "skidanju glave" ili ličnom obračunu sa bilo kim, kazao je Crnadak za „Slobodnu Bosnu“.

(M.I.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...