Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINSTVA: Napravite originalne tulumbe po starom bosanskom receptu…
15. Jul. 20250
One su nezaobilazne na iftarskoj i ramazanskoj sofri, a odličan su prijedlog da ih pripremite i obradujete svoje ukućane nečim slakim i sočnim.
Gastro
29. Apr. 2021 30. Apr. 2021
0
Zaliveni kolači dio su tradicionalne bosanske kuhinje. Uz baklavu, hurmašice, ružice, jabukovaču, divit baklavu, pitu sa suhom šljivom mnogima su omiljene i tulumbe.
One su nezaobilazne na iftarskoj i ramazanskoj sofri, a odličan su prijedlog da ih pripremite i obradujete svoje ukućane nečim slakim i sočnim.
Sastojci potrebni za izradu tulumbi su 500 gr brašna, 350 ml mlijeka, 150 ml vode, 4 kašike šećera, 4 kašike ulja, 6 jaja, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer. Za pripremu agde trebaće vam 1 kg šećera, 1 l vode i 1 limun.
U šerpu naspite mlijeko, ulje, šećer i vodu i pustite da prokuha. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo pa sipajte u ključalu smjesu uz stalno miješanje. Vratite na peć i kuhajte kratko uz stalno miješanje. Ostavite da se ohladi, a potom dodajte jedno po jedno jaje i dobro sve promiješajte.
Tijesto naspite u špricu za tulumbe i pržite u vrelom ulju. Poredajte u tepsiju i ostavite da se ohladi. Vodu i šećer pomiješajte i kuhajte 20-ak minuta. Dodajte limun izrezan na kriške i pustite da se malo ohladi. Prelijte preko tulumbi i pustite da upiju agdu.
                            
                        Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINSTVA: Napravite originalne tulumbe po starom bosanskom receptu…
15. Jul. 20250
                            
                        Gastro
TAJNA JE U AGDI: Napravite tulumbe prema našem receptu, nema šanse da ne uspiju… (VIDEO)
11. Jun. 20250
                            
                        Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINJSTVA: Napravite originalne tulumbe po starom bosanskom receptu…
06. Maj 20250
                            
                        Gastro
DOMAĆE JE NAJBOLJE: Napravite tulumbe prema našem receptu, nema šanse da ne uspiju… (VIDEO)
02. Mar. 20250
Društvo
DŽEVAD KORMAN OTKRIVA DA BI U TUZLANSKOM KANTONU MOGLO BITI JOŠ HAPŠENJA: "Istraga nije gotova"
Prije 17 min0
Estrada
A JOŠ NI PJESMU NEMA SNIMLJENU: Pjevač iz Vinkovaca koji ima 20 godina rasprodao i četvrti koncert u beogradskom "Sava centru"
Prije 27 min0
Vijesti
KO JE OVDJE LUD: Dok podmeće klipove i inicira blokade u Domu naroda PSBiH, Dragan Čović u Zagrebu tvrdi...
Prije 32 min0
Mini market
TUŽILAŠTVO ISPITUJE NAVODE NINKOVIĆA: Predsjednik Skupštine grada Banjaluka tvrdi da investitori “plaćaju red” za regulacione planove
Prije 32 min0
Gastro
ŠOKANTNA ISTINA O HRENOVKAMA: Nakon ovog videa, teško da ćete ih više jesti (VIDEO)
02. Nov. 20250
Gastro
OBAVEZNO PROBATI: Ovu namirnicu svi imamo kod kuće, a mnogi od nas ne znaju da može itekako pojačati okus svakog jela
Prije 23h0
Gastro
POČESTO IDE NA ŽIVCE U KUHINJI: Znate li šta je ona bijela žilica u piletini i kako je najlakše ukloniti?
02. Nov. 20250
Gastro
NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Napravite pitu sa svježim sirom i mini paradajzom, nećete se pokajati...
03. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.