SPREMAJU SE BRZO I LAKO: Obradujte ukućane sočnim tulumbama

One su nezaobilazne na iftarskoj i ramazanskoj sofri, a odličan su prijedlog da ih pripremite i obradujete svoje ukućane nečim slakim i sočnim.

  • Gastro

  • 29. Apr. 2021  30. Apr. 2021

  • 0

Zaliveni kolači dio su tradicionalne bosanske kuhinje. Uz baklavu, hurmašice, ružice, jabukovaču, divit baklavu, pitu sa suhom šljivom mnogima su omiljene i tulumbe.

One su nezaobilazne na iftarskoj i ramazanskoj sofri, a odličan su prijedlog da ih pripremite i obradujete svoje ukućane nečim slakim i sočnim.

Sastojci potrebni za izradu tulumbi su 500 gr brašna, 350 ml mlijeka, 150 ml vode, 4 kašike šećera, 4 kašike ulja, 6 jaja, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer. Za pripremu agde trebaće vam 1 kg šećera, 1 l vode i 1 limun.

U šerpu naspite mlijeko, ulje, šećer i vodu i pustite da prokuha. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo pa sipajte u ključalu smjesu uz stalno miješanje. Vratite na peć i kuhajte kratko uz stalno miješanje. Ostavite da se ohladi, a potom dodajte jedno po jedno jaje i dobro sve promiješajte.

Tijesto naspite u špricu za tulumbe i pržite u vrelom ulju. Poredajte u tepsiju i ostavite da se ohladi. Vodu i šećer pomiješajte i kuhajte 20-ak minuta. Dodajte limun izrezan na kriške i pustite da se malo ohladi. Prelijte preko tulumbi i pustite da upiju agdu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...