PREOKRET U KARIJERI ALENA HALILOVIĆA: Nakon što je promijenio 8 klubova, konačno mu se sreća osmjehnula…

Danas je 24-godišnji Alen Halilović igrač engleskog drugoligaša Birmingham Cityja, u čije je redove stigao krajem prošle godine iz Milana, koji ga je ranije slao na posudbe u Standar Liege i Heerenveen.

  • Sport

  • 30. Apr. 2021  30. Apr. 2021

  • 0

Halilovića je u Birmingham doveo Bask Aitor Karanka koji je u međuvremenu napustio klub, a naslijedio ga je Lee Bowyer. Dobra vijest po Halilovića je što ga novi trener vrlo cijeni i sada najavljuje ostanak Halilovića u Birminghamu.

"Alen mi se sviđa kao igrač, a još se može popraviti. Iza njega je poštena predsezona i ja zaista mislim da on može postati još bolji igrač. Po onome što vidim i znam, on ovdje uživa. Savjetovat ću upravi da ga potpiše, jer nam donosi nešto drugačije i moramo imati takve igrače", rekao je, između ostalog, Bowyer i objasnio:

"On nam donosi nešto drugačije, nešto što nemamo. Takve igrače moraš imati u ekipi, on voli loptu, voli igrati prema naprijed, zna pronaći prostor i sam napraviti višak." 

Halilović je u dresu Birmignhama skupio 16 utakmica i zabio jedan gol.

"Nije imao sreće baš pri postizanju pogodaka, bilo je tu još dobrih prilika, ali ne samo to, puno puta je sam došao u opasnu zonu i zaprijetio", rekao je Bowyer.

Birmingham je, inače, Haliloviću osmi klub u karijeri nakon zagrebačkog Dinama, Barcelone, Sporting Gijona, HSV-a, Las Palmasa te ranije spomenutih Milana, Standarda i Heerenveena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...