ALEN HALILOVIĆ OTVORIO DUŠU: „Znam gdje sam pogriješio u Barceloni, puno mi je pomogao..."

-Sada s 27 godina to vidim drugačije. Imam više strpljenja i skromniji sam, kazao je on.

  • Sport

  • 19. Sep. 2023  

  • 1

Alen Halilović (27), ovog je vikenda odigrao fantastičnu utakmicu u petom kolu nizozemske Eredivisie. Njegova Fortuna Sittard na domaćem terenu preokretom je pobijedila Volendam 3:1, a Halilović je asistirao i pogodio. Prema SofaScoreu, dobio je ocjenu 9.9 od mogućih 10, što znači da je upisao gotovo savršen nastup. Tim povodom govorio je za španjolski As.

U Španjolsku ste stigli vrlo mladi, sa 17 godina. Puno se očekivalo od vas. Za hrvatsku reprezentaciju ste debitirali sa 16 godina, po čemu ste rekorder. Kako je bilo stići u Barcelonu kao tinejdžer i doživjeti sve to?

-Postojao je plan. Prve godine sam trebao igrati za Barcu B jer je rezervna ekipa bila u drugoj ligi i to je za mene bio dobar korak prilagodbe. Igrao sam utakmice i trenirao s prvim timom. Tada sam malo izgubio strpljenje. Bio sam mlad i uvijek sam želio igrati. To mi je nedostajalo i pogriješio sam kada sam otišao iz Španjolske jer ovaj nogomet mi odgovora. U Španjolskoj sam uvijek igrao dobro.

Je li vama ili onima oko vas nedostajalo strpljenja jer su htjeli da brzo uspijete?

-Znate kako stvari stoje kad si mlad. Želite ići punom parom, sve obaviti brzo, a kada to ne učinite, mislite da gubite vrijeme. Tu si u krivu. Sada s 27 godina to vidim drugačije. Imam više strpljenja i skromniji sam.

Biste li to promijenili u svojoj prošlosti?

-Da, bih. Ali sada sam fokusiran na ono što radim. Ovo je vrlo važna godina za mene. Imao sam jako dobru predsezonu, na odličnoj sam fizičkoj razini i zato mislim da su stvari ovdje krenule tako dobro. Primijetio sam da sam na dobroj razini u posljednje četiri utakmice. Sada moram samo nastaviti tako, ništa više.

Mislite li da je činjenica da je Messi također bio u Barceloni u vaše vrijeme, ali i kasnije, stvorila velik pritisak za one koji su došli kao veliki talenti poput vas? Brzo su vas uspoređivali s Messijem. Je li to bilo negativno za igrače poput vas?

-Nije. Kad sam ja bio u Barceloni, Messi nam je puno pomagao. Imao je jako dobar odnos s igračima koji su došli iz mlade momčadi. Na svakom treningu nas je poučavao. Zamislite, radite s najboljim u povijesti. Gledati ga na svakom treningu u najboljem izdanju... Ima li bolje pomoći mladoj osobi?

Modrić se s gotovo 40 godina još drži u reprezentaciji. To je impresivno.

-Jedan je od tri najbolja veznjaka u povijesti. Igrao je spektakularno od prvog dana kada je stigao u Madrid. Samo prve godine nije to činio konstantno, ali iz sezone u sezonu je među najboljima na svojoj poziciji. I to puno pomaže Hrvatskoj, vrlo je inspirativno imati takvog sjajnog igrača. Imao sam sreću igrati s njim u nekim utakmicama u reprezentaciji...

Koji je najbolji savjet koji vam je dao?

-On je vrlo normalna osoba. Sve je osvojio, sve je igrao, proglašen je najboljim igračem svijeta, ali ako ga nazovete u tri ujutro i pitate ga za savjet kako nešto učiniti, probudit će se da razgovara s vama. On nije samo sjajan igrač, on je jako dobra osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...