"UBIJ SRBINA", "OJ, HRVATSKA MATI, SRBE ĆEMO KLATI": Oštre reakcije Jadranke Kosor na horor u Borovu, oglasila se i Vesna Pešić

Nakon nacionalističkog ispada u općini Borovo, gdje je grupa muškaraca ulicama uzvikivala "Ubij Srbina" i "Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati", oglasila se bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor.

  • Regija

  • 03. Maj 2021  03. Maj 2021

  • 1

Kosor je poručila da ovaj čin ponižava i hrvatske žrtve.

- Krug zla neprekidno se zatvara. Mrzitelji koji upadaju u selo i urlaju zlo, ponižavaju i žrtvu hrvatskih redarstvenika ubijenih u B. Selu, kojima se danas klanjamo. Zlo je zlo bez obzira tko zlo veličao i zlim se hranio. Hrabri ustaju protiv svakog zla - napisala je Kosor na Twitteru.

Istim povodom reagirala je i Vesna Pešić.

Podsjećamo, nakon što su položili vijenac na spomen-obilježje za ubijenih 12 policajaca u Borovu Selu, skupina navijača je, krećući se kroz selo, uzvikivala prijeteće i uznemirujuće provokacije. Prema informacijama iz policije, radi se o pripadnicima "Torcide", koje je pratila policija. Ubrzo potom reagovala je i Općina Borovo, koja je i objavili snimak na svojoj Facebook stranici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...