ČESTITKA MINISTRA ČAMPARE: "Ohrabrujem novinare da glasno govore istinu..."

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara uputio je čestitku novinarima u povodu 3. maja – Svjetskog dana slobode medije.

  • Vijesti

  • 03. Maj 2021  03. Maj 2021

  • 2

"Poštovani novinari, u povodu Svjetskog dana slobode medija upućujem vam iskrenu čestitku na predanom radu i zalaganju za istinu. Vaš rad u velikoj mjeri doprinosi razvoju demokratije u Bosni i Hercegovini, a jedan od ključnih prioriteta vlasti treba biti stvaranje okruženja u kojem će novinari svoj posao obavljati bez pritisaka i zastrašivanja", kaže Čampara.

Dodaje kako ohrabruje novinare da glasno govore istinu i ukazuju na sve devijacije s kojima se susreće bosanskohercegovačko društvo, a posebno da slobodno govore o kriminalu i korupciji.

"Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova uvijek će vam biti podrška u ostvarivanju pravednih ciljeva i zaštiti prava na slobodu izražavanja", naveo je ministar Čampara u čestitki, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...